Dünya, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un ülkesinde koroanvirüsün mutasyona uğramış yeni bir türünün tespit edildiğini açıklamasıyla sarsıldı.
Birçok aşı türünün onay aldığı ve toplu aşılama programlarının başlamasının beklendiği bu günlerde, mutasyon açıklaması dünya genelinde tedirginliğe neden oldu.
Avrupa ülkeleri, İngiltere'nin bu açıklamasının ardından, birer birer ulaşım tedbirleri alarak kapılarını kapamaya başladı.
3 ÜLKEDE DAHA TESPİT EDİLDİ
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın mutasyondan sonra salgının kontrolünü kaybettiklerini açıklamasının ardından ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de, B117 adı verilen bu yeni virüsün, Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü açıkladı.
DSÖ, ayrıca koronavirüsten yüzde 70 daha hızlı yayılan bu virüsün yeni dalgalara neden olmaması için ülkelere tedbirleri artırma uyarısında bulundu.
Şimdiye kadar, Almanya, Hollanda, Avusturya, İtalya ve Belçika; İngiltere ile hava yolu ulaşımını yasakladı.
Hiç yorum yapılmamış
4717 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
626 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.