SİYASET

Mithat Sancar'dan Meral Akşener'e cevap: HDP halkın içine konumlanmıştır

Tarih
03 Kasım 2021
İzlenme
Kişi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Siirt'te bir kişinin 'Burası Kürdistan' söyleminin eleştirilmesini hatırlatan Akşener, marketteki kişinin HDP çalışanı olduğunu öne sürdü.

"HDP'Yİ PKK'NIN YANINDA KONUMLANDIRIYORUZ"

Akşener, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırdıklarını da söyleyerek, "Bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz bir esnafa gelip 'Burası Kürdistan' dedi. Birden İçişleri Bakanı ve küçük ortak mensupları feveran etmeye başladı. Nasıl olur da 'Burası Kürdistan' dermiş. Neye şaşırıyorsunuz? Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? 'HDP'yi PKK'yı yanında konumlandırıyoruz' diyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bu durumda bizim için şaşırtıcı bir yanı yok." dedi.

Akşener'den HDP açıklaması: 'PKK'nın yanında konumlandırıyorum' - Son Dakika Siyaset Haberleri"HDP'Yİ BİLMEM NEREYE KONUMLANDIRANLARA HATIRLATALIM..."

İyi Parti Lideri'nin bu açıklamasına HDP'den yanıt gecikmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "HDP’yi bilmem nereye konumlandıranlara hatırlatalım. HDP tam da halk içine konumlanmıştır." ifadelerini kullandı.

"HDP'YE SALDIRANLAR KARANLIK KUYUYA DOĞRU YÜRÜYECEKTİR"

Açıklamalarına devam eden Mithat Sancar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“HDP’yi bilmem nereye konumlandıranlara hatırlatalım. HDP tam da halk içine konumlanmıştır. HDP umut adresi olmaya, eşit ortak yaşam, demokratik gelecek ve özgürlük hedefine konumlanmıştır.

"BU SÖYLEMLERİN TEK BİR ADI VAR: ACİZLİK"

Mithat Sancar'dan Meral Akşener'e yanıtSöyleyecek sözü olmayanlar, iktidarın güvenli bölgesine sığınıyor. Bu gölgenin herhangi bir güven sağlayacak gücü kalmadı. İktidar, halkın desteğini bir bütün olarak kaybediyor. Kim ki boş sözlerle HDP’ye saldırmak adına iktidara ve iktidarın politikalarına yanaşırsa, aynı kaderi paylaşacaktır.

İktidarın kaderini paylaşacaktır, yani karanlık bir kuyuya giden yolda yürümeye hız verecektir. Ve o karanlık kuyuya düştüklerinde her şeyin çok geç olduğunu fark edeceklerdir. Yeniden boş söylemlere başvurmanın tek bir adı var, acizlik. İktidar ne kadar acizse, HDP’ye iktidarın diliyle saldıranlar da o kadar acizdir.”

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • BARIŞ

    06 Kasım 2021 11:43
    0 0
    Nene bir kap sıcak aşın içine ettin
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;