GÜNCEL

Mısır'dan 'Mursi öldürülmüştür' diyen Erdoğan'a yanıt

Tarih
20 Haziran 2019
İzlenme
Kişi

AFP ajansının aktardığına göre Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili olarak "Eceliyle ölmemiştir, öldürülmüştür" açıklamasını eleştirdi.

Erdoğan'a kınama

Yazılı açıklama yapan Şükrü, Erdoğan'ın 'Mısır'la ilgili tekrarlayıp durduğu ve sorumsuz suçlamaları' kınadı. 

Erdoğan dün Sancaktepe'deki konuşmasında "Muhammed Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde malesef çırpındı. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyordu. Ben de diyorum ki Mursi eceliyle değil, öldürülmüştür" ifadelerini kullanmıştı. 

Uluslararası örgütlerden, Mursi hakkında tıbbi soruşturma açılması çağrısı

Çok sayıda uluslararası kuruluş, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kasıtlı ihmal sonucu öldüğünü açıkladı ve uluslararası tıbbi soruşturma açılması çağrısında bulundu. 

"Eş-Şihab" İnsan Hakları Merkezi, "Adale" İnsan Hakları Kurumu, Uluslararası "Salam" İnsan Hakları Organizasyonu, Human Rıghts Monitor, Özgür Ses Organizasyonu, "Necde" İnsan Hakları Örgütü, Uluslararası Haklar ve Özgürlükler Forumu, İnsan Hakları Mağdurları Merkezi, İnsan Hakları Dayanışma Örgütü, İşkence Mağdurları Derneği ve Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu, Mursi'nin vefatıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Mursi'nin şeker hastası olduğuna, kötü hapishane koşulları ve gerekli tıbbi destekten yoksun bırakılmasının tehlikeli komplikasyonlara yol açtığına işaret edildi.  

Mursi'nin gerekli tedaviden sistematik olarak mahrum bırakıldığı ve tutuklandığı andan itibaren tıbbi ihmal ve kasıtlı yavaş yavaş öldürmeye maruz kaldığının belirtildiği açıklamada, uluslararası topluma, adli tıp uzmanlarından oluşturulacak ve Mursi'nin ailesinin de hazır bulunacağı uluslararası bir tıbbi soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Aydın

    20 Haziran 2019 15:21
    9 1
    Sayın Cumhurbaşkanımızın sesi dünyada pek çok yerde artık kısılmış olan adaletin gür sesidir. Zalimlerin kınamaları doğru ve haklı yolda olduğunun göstergesidir. Zalimler için yaşasın cehennem.
  • Adil

    20 Haziran 2019 15:19
    6 0
    Mısır'da yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin yıllarca hapiste tutulup ailesiyle, halkıyla görüştürülmemesi nüfusun % 52 sinin cezalandırılmasıdır. Yine Mursi'nin cezaevinde, yani darbeci yönetimin zindanlarında iken şehit edilmesi de % 52 nin şehit edilmesidir. Muhammed Mursi cinayeti Mısır yönetiminin ve arkalarında bulunan siyonist, kapitalist vahşi yapılanmanın marifetidir. Dünyanın buna sessiz kalması dünyanın kanser olduğu anlamına geliyor.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;