GÜNCEL

MHP'li Başkan hakkında soruşturma başlatıldı

Tarih
15 Ocak 2020
İzlenme
Kişi

MHP’li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından yayınladığı mesajda, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” dedi.

‘Kabul edemeyiz’

MHP'li Birol Şahin'den ayakta alkışlanacak sözler! Şahin gazetecilerin soruları karşısında ise “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” açıklamasını yaptı.

Soruşturma başlatıldı

Hürriyet'te yer alan habere göre MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Şahin hakkında soruşturma başlattıklarını kaydetti. ‘Böyle bir paylaşımı kabul etmelerinin kesinlikle mümkün olmayacağını’ belirten Durmaz, “Ay yıldızlı formayı en yukarıya çıkaran Filenin Sultanları’nı büyük bir gururla izliyoruz, başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Genel Başkanımız da grup konuşmasında mili takımımızı tebrik etti. İl başkanımızla görüştüm, savunmasını istedik, gereken ne ise yapacağız” dedi. 

İlgili resimSon olarak kararlarını Twitter'dan duyuran Durmaz, ''Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür'' dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Teeeeh

    19 Ocak 2020 02:09
    0 0
    %99(!)u Müslüman ülkede bir Müslüman, Allah'ın emrini hatırlatıyor ve linç mi yiyor? Peki ama kimden? Vi Müslümanların bu linçe tepkisi ne?
  • Adalet ve iman

    16 Ocak 2020 19:13
    1 0
    Müslüman doğruları söylerse dokuz köyden kovulur.Bende ülkücüyüm.Ne yani doğruları söyledi diye partiden ihraç mi edilecek.Yazık çok yazık.Hani müslümanlık hani Türktük.Çok yazık çooook.
  • Yılmaz TÜYSÜZ

    15 Ocak 2020 16:36
    14 0
    Mhp li başkana katılmamak elde değil. Biz de voleybolu seviyoruz. Ama ge gör ki iş o kadar kolay değil. Vücut hatları çok belirgin ve çok kısa. Biz de evliya degiliz. Ev de ailece rahat seyredemiyoruz. Bu isin uluslararası kaide ve kuralları elverdigi olcude isteyen daha uzunca giyebilir. Biz de spor seyrederiz...
  • Karadeniz...

    15 Ocak 2020 16:16
    22 0
    Belki zamanlasi iyi değildi ama her kelimesine katılıyorum. Olması gerekeni söylemiş. MHP tarafından olumsuz bir sonuçla cezalandirilirsa yanlış yapmış olurlar. Ülkücülük sadece milliyetçilik değildir..
  • abdtzn

    15 Ocak 2020 15:52
    8 3
    "Her söylediğin doğru olsun, her doğru her yerde söylenmez"
  • Mehmet

    15 Ocak 2020 15:08
    16 1
    Önce Türk sonra Müslüman olan bir partiye yakışanı yapmışlar Başkan doğru söylemiş. Ama siyasetin pisliği işte. Müslümanlar hiç bir zaman ifade özgürlüğüne erişemiyor. Başta AK parti diye müslüman diye oy verdiğimiz partinin zamanında olanlar bu. Bu söylemi AKP li bir başkan da yazsa aynı netice olurdu % 2 3 lük dinsiz imansızın oyu için Müslümanlar hep 2. plana atılıyor Yarın içki zina kumar haram diyeni de partiden atarsınız bu kafayla
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;