GÜNCEL

Mete Yarar'dan Doğu Akdeniz yorumu: Geçmişte gazla başına nelerin geldiğini hatırlasın

Tarih
12 Ağustos 2020
İzlenme
Kişi

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı araması sonrası barış için bir şans vermişti.

Bu şansı şeytanca kullanan Yunanistan, Mısır ile gidip deniz yetki alanları için bir anlaşma yaparak, Türkiye ve Libya arasındaki deniz yetki alanı anlaşmasını sekteye uğratmayı amaçladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Güvenlik ve Terör uzmanı Mete Yarar, Yunan tarafının iyi niyetli davranmadığını ve bu süreyi Mısır ile anlaşma için kullandığını söyledi.

Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan'da 'Oruç Reis' telaşıYarar, Yunan yetkililerin durumu çok iyi okuduklarını ve yanlarına Fransa ve Mısır'ı almaya çalıştıklarını iddia etti.

Yunanistan'ın başkasının gazıyla hareket ettiğini belirten Yarar, "Yunanistan geçmişine gözatsın, bir zamanlar yine gazla Türkiye'yi işgale kalkıştığında Kurtuluş Savaşı sürecinde nasıl tek başına kaldığını, ardından 1974'te Kıbrıs Adası'nda o gazla başına nelerin geldiğini unutmasın! Bizim ülkemizin insanları, milleti ve vatanı için her şeyi yapacak insanlardır. Tarihe bakan duracağı yeri iyi bilir. Duracağı yeri bilmeyene de yapacak bir şey yok." dedi. (YeniAkit)

Son dakika... Mete Yarar uyardı! 'Kriptolu dönemi bitinceye kadar ...

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;