EKONOMİ

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Tarih
22 Nisan 2020
İzlenme
Kişi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

POLİTİKA FAİZİ 1 PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

Merkez Bankası politika faiz oranını 100 baz puan düşürerek yüzde 9,75'ten yüzde 8,75 çekti.

KORONAVİRÜSÜN PİYASALARA ETKİSİ

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı - Son Haberler ...Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyüme görünümündeki zayıflama derinleşmekte.

İktisadi faaliyet, koronavirüs salgınının dış ticaret, turizm ve iç talep üzerindeki etkilerine bağlı olarak mart ayı ortalarından itibaren zayıflamaya başladı.

Yakın dönemde uygulamaya konulan parasal ve mali tedbirlerin ekonominin üretim potansiyelini destekleyerek finansal istikrara ve salgın sonrası toparlanmaya katkı yapacağı değerlendirilmektedir.

HAM PETROL FİYATINDAKİ KESKİN DÜŞÜŞ

Tarihte ilk kez oldu! Petrol fiyatları sıfır seviyesinin altına ...Küresel gelişmeler paralelinde TL'de gözlenen değer kaybına karşın, başta ham petrol ve metal fiyatları olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki keskin düşüşün devamı enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir.

Üretim ve satışlardaki düşüşe bağlı birim maliyet artışları takip edilmekle birlikte toplam talep koşullarının enflasyonu sınırlayıcı etkisinin arttığı tahmin edilmektedir.

Yıl sonu enflasyon tahmini üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğu değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;