SİYASET

Mansur Yavaş'tan açıklamalar

Tarih
07 Şubat 2019
İzlenme
Kişi

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CNN TÜRK'te yayımlanan 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Soru 27 – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez aday olmak nasıl bir duygu? Heyecanlı mısınız yoksa temkinli mi?

Güzel bir duygu, ama bir düzeltme yapmam gerekecek. Ben 3. Kez adayım. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı olmuştum. Aday olduğum zamanda her kesimden oy aldığım gibi, partimin bir önceki seçime göre oy oranını neredeyse 2 katına katlamıştım. Yine Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2014 yılında aday olduğum zaman, Oyları 12-13 puan üzerine çıktık. Şimdi inşallah çok daha fazlasını alacağız. Temkinli değilim ama tedbirliyim artık. Geçen dönem bir kaza yaşadık. Bu nedenle çok tedbirliyim.  Gereken tedbirleri alarak, inşallah bir kaza olmaması için çalışıyoruz.

Mansur Yavaş açıkladı... Kaybedersem...

Soru 28 –  Ankara’yı üçüncü kez kaybedersem, siyaseti de bırakırım düşünceniz var mı?

Tabii ki bırakırım. Neden bırak mıyım? Çünkü benim kişisel ihtirasım yok. Kişisel ihtirasım olsaydı, gelen milletvekilliği tekliflerini kabul ederdim. Ancak şimdiye kadar 4 kez çeşitli partilerden milletvekili teklifi gelmesine rağmen ben kabul etmedim. Benim buradaki amacım geçen seçimlerde aldığımız 1,5 milyon oyun karşılığını vermek. Çünkü bunun devamının gelmesi ben vatandaşlar tarafından istendiğini görüyorum. Talep edildiğini görüyorum. Kaybedersem sorun yok siyaseti bırakırım. Gençlerin önünü açarım. Tabii ki Ankara ile olan ilgim devam eder. Ankara için gerek sivil toplum kuruluşlarında veya gönüllü kuruluşlarda çalışmaya devam ederim. Gençler arzu ettikleri takdirde tecrübelerimi onlara aktarırım.

Soru Ek – Ama yok bir daha asla böyle Belediye başkan adayı olmam diyorsunuz yani.

Bunu kaybedersem bir daha beni belediye başkan adayı olarak siyasette görmeyeceksiniz.

Evet, gayet net olarak söylüyorum.(Hürriyet)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KULO

    07 Şubat 2019 11:39
    0 0
    hııııı... patronun da öyle diyordu. hatta patronunun avanelerinden bazıları taksimde anıracaktı, yetmedi kendi kafasına sıkacaktı. ayrıca sizin patronlarınız söz verip sözünü tutacak kadar şerefli olmadıklarını kendileri itiraf etmişlerdi. ne diyelim "hafıza-i beşer nisyan ile ma'lüldür" diyelim, konu kapansın.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;