GÜNCEL

Mahkemeden skandal Gezi Kalkışması kararı! Beraat çıktı

Tarih
18 Şubat 2020
İzlenme
Kişi

Gezi Kalkışması'na ilişkin 16 sanıklı davada çıkan karar çıktı. Mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatine karar verirken, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmetti. Kavala'yla birlikte Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve Ayşe Mücella Yapıcı da yargılanıyordu.

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, karar açıklandı.

Mahkemeden skandal Gezi Kalkışması kararı! Beraat çıktıMahkeme heyeti, Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mehmet Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, yiğit Ali Ekmekçi ve Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "mala zarar verme", "nitelik yağma", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "kasten yaralama", "ağırlaştırılmış yaralama" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından dava açıldığını hatırlatarak, "yüklenen suçların işlendiğine dair mahkumiyete yeter derecede hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığı"ndan sanıkların beraatine karar verdi.

Tutuklu sanık Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmedildi.

7 firari sanığın dosyası ayrıldı

Firari sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin dosyalarının ayrılmasını kararlaştıran mahkeme, bu sanıklar haklarındaki yakalama kararlarını kaldırdı.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Colemak

    18 Şubat 2020 17:02
    0 0
    Gardaş lütfen bizi atın o halde içeri. Yok yok.. İçeri atmak da çözüm değil; asın bizi. Bu şerefsiz mahluklar suçsuzsa o zaman suçlular biziz.
  • Ali Riza Calik

    18 Şubat 2020 16:37
    0 0
    Ben bu ADALET sistemine bayiliyorum. Ulan ya biz bunca yil bos yasadik yada bunlarda bir yamukluk var. Adamlar sucsuz ise nicin yargisiz infaz yaptiniz ? Sayet suclu ise nicin birakiyorsunuz. Sahi bu arada gezi kalkismasindan mahkum olan varmi ??? Sen cok yasa ikili adalet sistemi garibana verin cezayi sirti kalinlari salin kendinizi kurtarin.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;