Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le beklenen görüşmesi için Rusya'nın Vladivostok kentine gitti.
Kuzey Kore lideri Kim'i taşıyan zırhlı tren sabah erken saatte sınırı geçmesi ardından Rusya'nın Vladivostok kentine vardı.
Kim, tren garında Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı.
Bu, Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya ilk ziyareti. Ayrıca bu ziyaret, Kuzey Kore ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin tıkandığı bir döneme denk geliyor.
Kim'in yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vladivostok yakınlarındaki Russkiy Adası'nda yer alan Uzakdoğu Federal Üniversitesi'nde bir araya gelmesi planlanıyor. Görüşmenin odağında Pyongyang'ın nükleer programı ve ikili ilişkilerin yer alması bekleniyor.
Sputnik'e bilgi veren kaynaklar, Kuzey Kore liderinin Cumartesi gününe kadar Vladivostok'ta kalacağını söyledi. (Sputnik)
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.