DÜNYA

Körfez’den Küstah Türkiye çıkışı...

Tarih
20 Ocak 2020
İzlenme
Kişi

Türkiye’nin Libya’da süren iç savaşı bitirmek için gösterdiği çaba sonucu toplanan Berlin Zirvesi’nin yankıları sürerken, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in Libya’daki çatışmayı körükleme çabaları dikkat çekiyor. Almanya’daki zirve ile eş zamanlı olarak Riyad’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ı ağırlayan Suudi Kralı Selman’ın görüşmesine ilişkin Suudi Arabistan’ın Şarku’l-Avsat gazetesi, “Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yollarının ele alındığı” bilgisini paylaşırken, görüşme ile alakalı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

kral selman ile ilgili görsel sonucuİsimsiz kaynak Türkiye’ye savaş açtı

Londra’da Birleşik Arap Emirlikleri finansmanıyla yayımlanan el-Arab gazetesi, zirveye ilişkin yayımladığı haberinde ismi açıklanmayan bir Suudi kaynağın ziyaretin Türkiye’ye yönelik mesaj olarak yorumlanması gerektiği görüşüne yer verdi. Türkiye ile meşru Libya hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın “kanunsuz” olarak nitelendiği haberde ismi açıklanmayan kaynak, “Suudi Arabistan’ın Libya’da Türkiye’ye karşı koyabilecek güçte olduğunu” ifade ettiğini belirtti.

“Suud’un yumuşak gücü var”mış!

Kaynak, Suudi Arabistan’ın Libya’da Türkiye’yi kuşatabileceğini, bunun için Suud’un “yumuşak gücünün” mevcut olduğunu ancak Türkiye’nin ise bunlardan yoksun olduğunu iddia etti. Suudi Arabistan, BAE ile birlikte Ortadoğu ve Libya’da Türkiye karşıtı iki siyasi güç olarak tanınıyor. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bir gece

    21 Ocak 2020 02:50
    2 0
    Korktukları o kadar aşikar ki 2 tane Suud'u üst üste koyarız yeter ki karşımıza çıksınlar ...
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;