SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan manidar açıklama

Tarih
03 Aralık 2020
İzlenme
Kişi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin liderlerine ziyaretlerini, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret ederek sürdürdü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, RTÜK tarafından Habertürk televizyonuna, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk ordusuyla ilgili tartışma yaratan sözleri nedeniyle program durdurma ve para ceza verilmesini, "Bahsettikleri hukuk reformu bu galiba" diye eleştirirken bir kez daha "dostlar" vurgusu yaptı:

Kılıçdaroğlu: PKK silah bırakamaz - SANAL BASINMuhalefet partileri arasında son dönemde sürdürülen ziyaret trafiği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyareti ile devam etti.

Muhalefet partileri arasında sıklaşan görüşme trafiği, siyasi kulislerde, ileriye dönük ittifaklar için "diyalog kapısını açık tutma" mesajı olarak yorumlanıyor. CHP'li üst düzey bir yönetici, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ne anlama geldiğini şu sözlerle ifade etti:

"Dostlarımızı ziyaret ediyoruz. Sonuçta bu ülkede demokrasi bileşenleri, adalet arayanlar bir araya geleceğiz. Türkiye demokrasiden yana olanlarla, tek adamdan yana olanları değerlendirecek. Genel Başkan da demokrasi, adalet talebi olan bütün partileri ziyaret ediyor."

"Dostlarla demokrasi" vurgusu

Kılıçdaroğlu, ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'i tebrik etti - Son Dakika HaberlerGültekin Uysal ile birlikte görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu da partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sözleri nedeniyle Habertürk televizyonuna RTÜK tarafından 5 program yayın durdurma ve para cezası verilmesini eleştirirken bir kez daha "dostlar" vurgusu yaptı:

"Bir televizyon kanalındaki tartışma programına, RTÜK tarafından ağır yaptırımların uygulanmasını demokrasi açısından asla kabul etmiyoruz. Eğer siz bağımsız, özgür bir yayın organını en ağır şekilde, yasalara aykırı olarak cezalandırırsanız bu doğru olmaz. Dünyaya bizde demokrasi vardır algısını yerleştiremezsiniz. Tam tersine baskıcı, otoriter bir yönetim olduğu algısını güçlendirmiş olursunuz. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba.

"Ne olursa olsun 83 milyona, vatandaşlarıma ifade edeyim, Türkiye'mize huzuru ve demokrasiyi getirmeye kararlıyız. Dostlarımızla beraber arkadaşlarımızla demokrasiyi getirmeye kararlıyız."


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;