Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis kararının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onanmasına ilişkin ABD'den açıklama geldi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alınan bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğranıldığı belirtildi.
Yapılan yazılı açıklamada, "ABD, Türkiye'deki mahkemenin kararından çok derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı duymaktadır. Daha önce de dediğimiz gibi haksız mahkumiyeti insan haklarına saygı ve kanunlarla uyuşmamaktadır. Biz tekrardan Türkiye'ye Osman Kavala ve diğer mahkumların serbest bırakılması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uyulması yönünde çağrımızı yineliyoruz" denildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türk halkı insan haklarının uygulanması ve korku olmadan temel haklarını yaşamayı hak ediyor" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR
4451 kez izlendi
1583 kez izlendi
1067 kez izlendi
558 kez izlendi
3497 kez izlendi
821 kez izlendi
543 kez izlendi
3588 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.