DÜNYA

Katar Dışişleri Bakanından kritik Türkiye açıklaması...

Tarih
16 Aralık 2019
İzlenme
Kişi

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani, son görüşmelerde Suudi Arabistan ile uzun süredir devam eden bir çıkmazın kırıldığını ve Doha'nın Körfez anlaşmazlığında rakiplerinin taleplerini incelemeye açık olduğunu ancak müttefik Türkiye'ye sırtlarını dönmeyeceğini söyledi.

ABD müttefiki Arap devletleri, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Haziran 2017’de Katar ile olan diplomatik ve ticari bağlarını terörizmi desteklediği iddiasıyla kesmişti. Doha ise suçlamayı reddetmiş ve ambargonun egemenliğine zarar vermeyi amaçladığını açıklamıştı.Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El-Thani Pazar günü CNN'e verdiği demeçte “Suudilerle iletişime geçme konusundaki çıkmazı kırdık. Şikayetleri anlamak istiyoruz. Onları incelemek, değerlendirmek ve gelecekte bizi potansiyel bir krizden koruyabilecek çözümlere bakmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.ABD müttefikleri, El Cezire televizyonunun kapatılması, Türk askeri üssünün kapatılması, İran'la ilişkilerin durdurulması ve Müslüman Kardeşler'le bağlantıların kesilmesi dahil 13 talepte bulunmuştu.Ekim ayında Riyad'a sürpriz bir ziyarette bulunan Şeyh Muhammed, sürtüşmenin yakında azalacağını ima ederken, Katar'ın diğer ülkelerin terör örgütü olarak nitelendirdiği Müslüman Kardeşler'le doğrudan bağları bulunduğunu reddetti.

Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani ile ilgili görsel sonucu""Washington için Ankara'dan vazgeçmeyiz."

Bakan ayrıca Doha, Washington’un İran’la baş edebilmek üzere Körfez birliğini sürdürme çabalarını çözmek için Ankara ile ilişkilerini değiştirmeyeceğini belirtti.

“Krizimiz sırasında bize yardım eden hangi ülke olursa olsun, onlara minnettar kalacağız ve asla onlara sırtımızı dönmeyeceğiz” dedi.

CNN International Türkiye, boykot başladıktan sonra Katar'a çeşitli sayı ve miktarlarda, asker, askeri donanım, yiyecek ve su ulaştırdı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;