GÜNCEL

İstanbul Dini Yayınlar Fuarı'na 37 yıl sonra Ekrem İmamoğlu engeli

Tarih
04 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi

37 yıldır her Ramazan milyonlarca insanı misafir eden İstanbul Dini Yayınlar Fuarı’ı CHP engeline takıldı. CHP’li Ekrem İmamoğlu “İşimize engel oluyor” bahanesiyle bu yıl Dini Yayınlar Fuarı için yer tahsis edilmeyeceğini açıkladı. Yıllardır Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet'te faaliyet gösteren Dini Yayınlar Fuarı bu yıl ilk kez güvenlik bahanesiyle kurulamayacak. İstanbullular ise bu olaya tepkilerini “37 yıldır gündeme gelmeyen güvenlik endişesi neden Ekrem İmamoğlu döneminde gündeme getirildi” diye soruyor.

İstanbul'da Ramazan ayının en önemli geleneklerinden biri olarak 37 yıldan beri Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet 'te kurulan Dini Yayınlar Fuarı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla bu yıl gerçekleştirilemeyecek.
imamoğlu namaz ile ilgili görsel sonucu
CHP'Lİ BELEDİYEDEN DİNİ YAYINLAR FUARINA YER YOK

Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde fuar için gerekli hazırlıkların başlamasını bekleyen vatandaşlar, Sultanahmet veya Beyazıt Meydanı'nda herhangi bir hazırlık yapılmadığını görünce şaşırdı. Her yıl Türkiye'nin birçok yerinden ve yabancı turistlerin de aralarında olduğu çok sayıda ziyaretçinin yazar ve yayınlarla buluşmasını sağlayan fuar için yer tahsisine izin verilmediği ortaya çıktı.



İŞİMİZE ENGEL OLUYOR BAHANESİ

Cuma namazı sonrasında fuarla ilgili neden izin verilmediğine ilişkin soruları yanıtlayan İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda mevcut yönetim, yani geçmiş dönemden gelen yönetim, itfaiyenin, emniyetin, Sultanahmet Meydanı'nda bu tarz fuar alanının kurulmasına karşı olduğunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın, bu tür kurulumların işlerine zarar verdiğini, toplumun orada sağlıklı bir şekilde buluşamadığı konusunda geniş tespitleri olduğunu söylediler. ''Peki, ne ön görüyorsunuz'' dedim. ''Kurulması yanlış'' dediler. ''O zaman kurmayın'' dedim.



37 YIL SONRA EKREM İMAMOĞLU ENGELİ

Esnaf, emniyet, itfaiye rahatsızsa kurmayın, tamam. Ne diyorlarsa, kabul ettim. Artı, orada kurulacak olan Diyanet Vakfı diye ismi adlandırılıyor ama orası, yazı yazan özel bir fuar şirketidir. Onu da ifade edeyim. Bana da yazısı gösterildi. Ben de, ''Yönetime gönderin. Yönetimin, gerekli ve lüzumlu cevapları var, onlar versinler'' dedim. Onun için biz, Diyanet Vakfı ile her türlü iş birliğini yaparız, Diyanet kurumuyla da her türlü iş birliğini yaparız. Her türlü manevi ortamda oluruz. Aradaki özel şirkettir ve söylediğim gerekçelerden dolayı önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduğu konusunda bize brifing verdi. Sebebi budur" diye konuştu (AHaber)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    04 Mayıs 2019 18:57
    0 1
    Din ve islam düşmanlığı bunların kemiklerine işlemiş.sadece oy devşirmek için seçim döneminde biraz müslüman gibi görünmeye çalışıyor.Oyları toplayıp yetkiyi aldıktan sonra kinlerine geri dönüyorlar.Bunlardan bir halt olmaz da bunlarla geçireceğimiz 4 yıla yanıyorum.Neyse akılsız başın taban çeker acısını biz bu pahalı tecrübeyi yaşayacağız.ki Allah'ta bunların eline hükümeti vermedi bu millet,eğer birde onu verseydi gittiydi hem bu millet hem bu devlet...
  • Mehmet

    04 Mayıs 2019 17:10
    0 1
    Bunlar daha başlangıç CHP zihniyeti bu zaten. Kartlaşmış CHP lilere bir şey demiyorum zaten onlar bundan memnundur. Ama muhafazakarım, dindarım diye geçinip din düşmanı CHP ye oy veren saflüman lar memnun musunuz???
  • hursit dilaver 4

    04 Mayıs 2019 14:47
    3 0
    şöyle çevrenize bakarsanız, BAE ve SUUDİ ingiliz devşirmesi soytarıları, MISIRın SİSİ sisi ile beraber yanlarına kıbrıs rumlarını da alarak birleşmesi. NATOYA KIBRISLI RUMLARIN ÇAĞRILMASI,BADİ EKREMİ ALMAN ESKİ CUMBABASININ ZİYARETİ, PARİS BELEDİYE BŞK.TEBRİĞİ..ABD NİN ''S 400 ALMAYIN,SİZE SALDIRDIĞIMIZDA BUNLAR UÇAKLARIMIZI DÜŞÜRÜR'' demeleri.BUNLAR CHPNİN,İYİ PARTİNİN UMURU MU değil tabi.ONLAR LOZANA BAĞLI VE SADIK..unutmayın emi ezik kardeşlerim.
  • hursit dilaver 3

    04 Mayıs 2019 14:41
    1 0
    batı zaten 2. endülüs zaferini CHP sayesinde kazandı sayılır. UYUMAYIN.İSMET PAŞA KIZINA NE DEMİŞTİ.. HÖDÜKLER ANLAMAZ DA SİZ ANLAYIN.'' LOZANDA BİZE 100 YILLIK BİR NEFES ALMA SÜRESİ VERDİLER KIZIM''demişti. gidin özden hanıma sorun. MİLLİ DAMAT METİN BEYİN EŞİ İDİ GALİBA.o 100 yıllık sürenin doldugunu anlayın.CHP umursamaz bunu o LOZANA BAĞLI SAYAR KENDİNİ.
  • hursit dilaver 2

    04 Mayıs 2019 14:34
    1 0
    aynen endülüste ağlıyan müslim emir gibi oldunuz. anneniz de ''KARILAR GİBİ ŞİMDİ ENDÜLÜSÜ KAYBEDİP AĞLIYACAĞINA SAVAŞAYDIN'' demiyorlar bereket.SİZ BU BİZİM ENDÜLÜSÜ EZİKLİĞİNİZDEN, PISIRIKLIĞINIZDAN, BİZE BİR ŞEY OLMAZ DAN, FETO ZEKASININ SİZE 5 TUR BİNDİRECEĞİNDEN HABERSİZ VE UMURSAMAZ HALİNİZLE KAYBETTİNİZ. bizim endülüsümüz İSTANBULDUR. AHMAKLARA DUYURULUR.
  • hursit dilaver

    04 Mayıs 2019 14:31
    2 0
    CHP ve dini yayın fuarı.. yahu bu kadar safmısınız be. hala CHPyi anlamadıysanız, bu CHP değil kitap fuarı CAMİLERİNİZİ,KURAN KURSLARINIZI YASAKLASA HATTA NECİP FAZILA BİR HAKİMİN DEDİĞİ GİBİ BESMELE ÇEJENLERİ TUTUKLASA YERİDİR. HAKEDİYORSUNUZ ÇÜNKÜ EY EZİK MÜSLİM TABAKA. şimdi oralarda SOL YAYINLAR FUARI YAPILACAK VE YILMAZ ÖZDİL İMZA GÜNÜ FALAN.. GİDİN MUTLU OLUN.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;