Bugün Jerusalem Post gazetesinde Ariel Ben Solomon imzasıyla yayımlanan analizde "Anlaşmanın kazananı Hamas ve Türkiye oldu" ifadesi yer aldı. Haaretz gazetesi "Altı yıl geç kalınmış bir anlaşma. İsrail aynı koşulları Mavi Marmara saldırısından hemen sonra yerine getirebilirdi. Türkiye’nin İsrail’e eskisi kadar ihtiyacı yok. Son derece gerekli bir anlaşmaydı" yorumunu yaptı.
Ülkenin etkili gazetelerinden Times of Israel, mutabakatı "Türkiye diplomatik zafer kazandı" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Haber sitesi Ynet ise "Teslim Koşulları" başlıklı yazıda "İsrail hükumetinin Türkiye’ye teslimiyet anlaşmasını onaylaması üzüntü verici. Bir devletten özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul ediyorsanız suçlu olduğunuz anlamına gelir. Türkiye ile ilişkilerimiz önemli ama ulusal haysiyetimiz de önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin onurunu birinci önceliği olarak belirledi" ifadelerini kullandı.
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
629 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.