GÜNCEL

Irak'tan skandal açıklama! Türkiye'yi bakın neyle tehdit ettiler

Tarih
03 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Irak sınırları içerisinde tek taraflı eylemlerin “terörizmle mücadeleye katkı sunmayacağını” savunarak, Irak’ın maruz kaldığı egemenlik ihlallerine yanıt olarak tüm seçeneklere açık olduğunu söyledi.

Sputnik Arapça'ya konuşan Sözcü Ahmed es-Sahhaf, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kaplan Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.

Irak toprakları içerisinde “tek taraflı eylemlerin güvenliği artırmayacağını ve terörizmle mücadelede ortak çabalara katkı sunmayacağını” savunan es-Sahhaf, “Maruz kaldığı egemenlik ihlallerine yanıt olarak tüm seçenekler Irak'a açıktır” diyerek Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye kalkıştı.

Açık tehdit

Daha önce Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğini Dışişerine çağırıp protesto notası verdiklerini, aynı uyarıları İran’a da verdiklerini vurgulayan es-Sahhaf, bundan sonra Arap Birliğini seferber etme, İslam İşbirliği Örgütü aracılığıyla baskı kurma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet etme gibi seçeneklerin de masada olduğunu belirtti.

Irak'ın dış politikasında, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmadığını, egemenliğini ihlal etmediğini ve iyi komşuluk ilkelerine uymaya özen gösterdiğini dile getiren Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü es-Sahhaf, diğer ülkelerden de bunu beklediklerini vurguladı.

Ahmed Es-Sahhaf, komşu ülkelerle ortak sınırlarıda güvenlik tehditlerini bertaraf etmek için görüşebileceklerini ancak kamu güvenliğne ve özel mülkiyete zarar verecek tek taraflı eylemleri reddettiklerini söyledi.

 

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;