İngiltere Prensi William, Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
William, Londra'daki Ukrayna Kültür Merkezi'ni ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Afrika ve Asya'da kan dökülmesini "normal" olarak niteledi.
Avrupa'da savaş olduğuna şahit olmanın normal olmadığını savunan William, gönüllülere seslenerek şu ifadeleri kullandı:
"Avrupa’da değil Afrika ve Asya'da savaşa ve kan dökülmesine şahit olmak daha normal. Bunu Avrupa'da görmek tuhaf bir durum. Hepimiz arkanızdayız."
Avrupa, tarih boyunca oldukça kanlı savaşların merkezi konumundaki bir kıta oldu.
Orta Çağ'dan bugüne kadar Avrupa'da Yüzyıl Savaşları, İngiltere'deki bağımsızlık ve taht mücadeleleri, Fransa ve Almanya'daki din-mezhep savaşları, İtalya ve İspanya'daki hakimiyet mücadeleleri, 30 Yıl Savaşları, 80 Yıl Savaşları gibi birçok kanlı savaş patlak verdi.
Ayrıca Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nda da çatışmaların merkezi çoğunlukla Avrupa kıtasıydı.
Tüm bu savaşlarda yüzlerce milyon insan yaşamını yitirdi.
Bütün bu savaşlara rağmen Avrupalı lider ve siyasilerin savaşa dair benzer söylemlerinin, Avrupa'yı medeniyetin ve insanlığın merkezi olarak gösterme konusundaki ideolojik bir çabanın ürünü olduğu ifade ediliyor.
(Yeniakit)
Hiç yorum yapılmamış
4952 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1775 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.