Amerikalı başçavuş Johathan J. Dunbar ile İngiliz komando Matt Tonroe, terör örgütü YPG'nin bombasıyla öldüğü ortaya çıktı.
Suriye'de kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eden Amerika ve Avrupa ülkeleri, bölgedeki terör örgütlerine açık bir şekilde destek vermekten geri kalmıyor.
Bölgedeki dengeleri kendi çıkarları doğrultusunda kurmak için Suriye'nin kuzeyine asker gönderen Amerika ve İngiltere, destek verdiği YPG'nin bombasının patlaması nedeniyle 2 kayıp verdi.
İngiltere Özel Hava Kuvvetleri'nden komando Matt Tonroe ile Amerikalı başçavuş Johathan J. Dunbar'ın terör örgütü DEAŞ'a karşı çatışırken öldüğü söyleniyordu.
1 yıl süren soruşturmanın ardından gerçek ortaya çıktı.
İNGİLİZLERİN RAPORU
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre; YPG'li teröristlerin bombanın yanlışlıkla patlaması sonucunda 2 asker operasyonda öldü.
Tonroe, İngiltere'nin Suriye'de ölen ilk askeri oldu.
Ölüm gerçeği İngiliz medyasında da geniş yer buldu.
Hiç yorum yapılmamış
4451 kez izlendi
1584 kez izlendi
1067 kez izlendi
558 kez izlendi
3497 kez izlendi
821 kez izlendi
543 kez izlendi
3588 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.