GÜNCEL

İmamoğlu: Kostas'ı üzen beni de üzmüştür

Tarih
07 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

İzmir’de gümrük işlemleri sırasında diğer yolcularla kimlik kontrolü yapılan Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Tzitzikostas giriş kısıtlaması bulunan biriyle isim benzerliğinden kaynaklanan teknik sorundan dolayı bir süre yerel makamlarca misafir edildi. Yerel makamlar, sorunun giderilmesinin ardından Tzitzikostas’a İzmir’e giriş yapıp programına devam edebileceğini bildirdi. Ancak Tzitzikostas, 20 dakika bekletilince şov yaparak geri döndü. İBB Başkanı İmamoğlu, Yunan siyasetçi Tzitzikostas’a arka çıktı.İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'in olaya çok üzüldüğünü belirterek, "Değerli dostum Kostas'ı üzen beni de üzmüştür." dedi.

 

 

 

Yunanistan'ın Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Tzitzikostas, Avrupa-Akdeniz Yerel Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere feribotla geldiği İzmir'de, giriş kısıtlaması olan bir kişiyle isim benzerliği nedeniyle 20 dakika bekletilince, Yunan medyasına 'saatlerce bekletildim' diye haber sızdırdı ve izin verilmesine rağmen giriş yapmadı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, BAE dönüşü İzmir'e iniş izni istedi, izin verilince Tzitzikostas'u alarak "vatandaşını kurtaran kahraman" tweeti atarak Türkiye'yi suçladı. Dendias, mesajında, Tzitzikostas'un 'gözaltına alındığı' yalanını söyleyerek, "Tzitzikostas'ın kötü niyetli gözaltına alınmasına ilk andan itibaren tepki gösterdik ve seferber olduk" dedi.

(Apostolos Tzitzikostas)

ÖZÜR BEKLİYORMUŞ

Buraya kadar Yunan şovu olan olay, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuya dahil olmasıyla gelişti. Yunan medyasına konuyla ilgili beyanat veren İmamoğlu, Yunan medyasına göre, olayı 'çok ciddi' diye değerlendirdi. İmamoğlu "Dün bir park açılışı için İstanbul'da bulunan Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'ten bilgi aldığını, olayın detaylarını gördükten sonra açıklama yapacağını" söyledi. Bakoyannis de instagram hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'den 'açıklama ve özür' talep ederek, İstanbul'dan sonra yapacağı İzmir seyahatini iptal ettiğini duyurdu.

"KOSTAS'I ÜZEN BENİ ÜZMÜŞTÜR"

Dün Zeytinburnu'da Balkan Ülkeleri Parkı'nın açılışına Bakoyannis ve bazı Balkan ülkelerinden belediye başkanlarıyla birlikte katılan İmamoğlu, Bakoyannis'in olaya çok üzüldüğünü belirterek, "Değerli dostum Kostas'ı üzen beni de üzmüştür. Tunç Soyer'in düzenlediği programa yanlış bir anlamadan izin verilmeme süreci bizleri de üzmüştür. Bu muamele elbette kabul edilemez" dedi.

Ancak İmamoğlu, Bakoyannis'in aksine, "Sayın Soyer ile dayanışmak için Kostas ile birlikte İzmir'e gideceğiz" açıklamasını yaptı.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;