SİYASET

İmamoğlu Didem Arslan Yılmaz'a konuştu

Tarih
27 Haziran 2019
İzlenme
Kişi

23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimlerinde yüzde 54 oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu seçim günü yaşananları anlattı. İmamoğlu, seçim sürecinde en çok üzüldüğünüz konu neydi sorusuna, "Benim esas üzüldüğüm söz ‘çaldılar’ ifadesi. Benim en çok canımı yakan bu. Hala ortada yok. Birebir yüzüne sordum rakibimizin cevabını alamadım. Asla kabul edemeyeceğim bir iftiraydı bu "dedi.

Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına katılan İmamoğlu, 23 Haziran'da neler yaşadığını, öncelikle üzerinde duracağı konu ve sorunların ne olacağını anlatıyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

31 Mart'la kıyaslanacak bir gün değildi. Çünkü bir tarafta kaygılar, tereddütler, insanı ne yazık ki, beklentilerinizi karşılamayan kurumlar, hem de size, millete ait kurumlar. Bu sefer daha tedbirliydik. Kendi bilgi ağımızın yanısıra başka bağımsız ajansların bilgi sunması, kamuoyunu aydınlatma konusunda hazırlıklıydı. Bu sadece İstanbul seçimi olmaktan çıkmıştı, Türkiye'nin demokrasisi için çok önemli adımdı, gündü. Bir nevi o gün yaptıklarımızın, anlattıklarımızın karşılığını alma günüydü. Topluluktan motivasyonu en üst düzeyde görünce, oy kullandığım sandık, karşılaştığım insanların muazzam ilgisi, elbette sandık açılmasıyla beraber vücut bulmaya başladı. Gelen sandık sonuçlarında artışlar. Bizim altın sandık diyeceğimiz sandıklar vardı. O sandıkların ortalaması bir nevi seçim sonuçlarını veriyordu. İstanbul'un 39 ilçesinde vardı bu sandıklar.

"İstanbul seçimlerini üç sistemle izledik"

İlçe başkanlığı döneminden beri gururla kullandığımız sistemimiz, partimizin genel merkezinde kurgulanmış sistem vardı. Tamamıyla sandık ve okullarda gönüllüler üzerinden, partimizin dediğim sisteme gönderildiği bilgilerin kıyaslandığı bir başka sistem. Bunları da eşleştirerek kontrol eden üçüncü bir sistem. Birincisi zaten vardı. Öbürü 31 Mart'ta hazırladığımız sistem. Üçüncüsü iki sistemi kontrol ederek yürüyen bir yazılım. Biz biraz istatistiğe dair göndermeler ve oradan aldığımız veriler, geri dönüşlerle sonucu tahmin edebiliyorduk. Onun için AA'nın 31 Mart gecesi tutumu, keza 23 Haziran'da bile tutarlı değildi, bir türlü sonuçlandıramadı seçimi. 770 küsürlerde uzun süre durdu. Biz sonucu netleştirdiğimizde ki, ANKA ajansta verileri netleştirmişti. Benim güvenimi sarsmıştır. Oradaki yöneticiler orada durduğu sürece güvenmeyeceğim. Bence hükümetin ve devletin yetkilileri de güvenmesin. Bugün bize yarın bu yanlışı bir başkasına yapar.

"Benim esas üzüldüğüm söz ‘çaldılar’ ifadesi"

Bir gelişme. Bir kaç içinde bir gelişme. Keşke bu günleri yaşamasaydık. Demokrasi adına bir sınav verildi ama her şeye rağmen ilk seçimde kazandığımıza hiçbir şüphe duymuyorum.

Millet istediği zaman değiştirebilir. Bizim egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünden yola çıkıyoruz. Ama keşke 31 Mart’ta bu işi bitirseydik. Bütün bunların yaşanmamasını isterdim.

İftiraların hiçbir kıymeti yoktu elbette. Benim soyuma sopuma ırkıma dedemin mezarına gidinceye kadar yapılan iftiralar.

Benim esas üzüldüğüm söz ‘çaldılar’ ifadesi. Benim en çok canımı yakan bu. Hala ortada yok. Birebir yüzüne sordum rakibimizin cevabını alamadım. Asla kabul edemeyeceğim bir iftiraydı bu.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    27 Haziran 2019 15:36
    0 0
    şimdi barış kardeşilik diyen siz oldunuz ama CHP 25 yılın intikamı için sırada,işte CNNe verdiği demeç. İŞTE VERİ KOPYALAMANIN SIRRI.İŞTE İŞTEN ATILACAK SENDİKALI 40.000 KİŞİ. ulan bari diger akpli belediyeler kendilerine bağlı disk üyelerini koz olarak kullansınlar..YAPARLAR MI ASLA DISKTEN KORKARLAR BU AKPLİ BELEDİYELER. BİZİM ZAVALLI HAKİŞ, TURK İŞ İŞÇİLERİ DE YURUDUĞU, BAĞIRDIĞI UZULDUĞU İLE KALIRLAR.
  • hursit dilaver

    27 Haziran 2019 15:28
    0 0
    dolayısı ile BİNALİ BEYİ BİR FARUK GÜRLER HALİNE SOKTUNUZ. YUH SİZE. faruk gürler meclisten uçakları uçurttu ama cumbaba olamadı ve oylama sonucunda oturduğu masanın yanında, arkasında, önünde kimse kalmamıştı ve hepsi gitmişti tek başına ULAN BEN KİME GÜVENİP,PAŞALIĞI BIRAKTIM DA,CUMBABA OLAYIM DEDİM DİYE BİR OTURUŞU VARDI Kİ,, BAKINCA ÜZÜLÜRSÜNÜZ.BİNALİ BEY DE GRUPTA 2 GÜN ÖNCE AYNI DURUYORDU.
  • hursit dilaver

    27 Haziran 2019 15:24
    0 0
    bu partinin seçim işleri başkanları ile Reklamcılarına ne diyeyim. ADAM MOTOSİKLETLER KÖPRÜDEN BEDAVA dedi. kimse duymadı,TAPU TAHSISLİLERE DEVLETİ AYARLAYIP TAPU VERECEĞİM dedi,son gun apo iti ile karıştı kimse duyamadı.ULAN DAHA NELER SÖYLEDİ DE BEN BİLE DUYMADIM.HELE AÇIK OTURUMDA SEYIŞTAYI OKUMADIM DEMESİ.adam haklı. rapor 2016ya ait. AMA KARŞINDAKİ NASIL SATTI VE RAKAMLARI UYDURDU.allahını seven yazsın binali beyin hangi vaadi akılda..
  • hursit dilaver

    27 Haziran 2019 15:19
    0 0
    BİNALİ BEY VE TAYYİP BEY HAKLI TABİ. ama bu CHP, bu ilahi kuruluşa agzına geleni söyledi de kimseden tık olmadı be..AKP için ilahi de, CHP için ne peki..siz bu kadar ezik, uyuz sümsük müsünüz be. koca binali beyi harcattınız.NEYDİ O ÖZGÜVENLE AÇIK OTURUM. ERTESİ GÜN BİZİM MEDYA ALKIŞLARLA KARŞILADI BİNALİ BEYİ ..EKREMİ YIKTI DEDİLER. İNANIN AĞLIYACAKTIM.
  • hursit dilaver

    27 Haziran 2019 15:16
    0 0
    YSK sizin için GÖKLERDEN GELEN İLAHİ BİR KURUM DEMEK Kİ Kİ,BOYNUNUZ KILDAN İNCE. binali bey haklı. kaybettiğim seçimin peşinden gitmem demişti 31 akşamı.demek binali bey, YSKnın İLAHİ BİR KURUM OLDUĞUNA İNANMIŞ BİR AKPli.TAYYİP BEY DE,YSK NE DERSE O DEYİP DURDU.elbette ilahi kuruma itiraz karşı koymak, küfre vardırır insanı, ateşe gidersiniz.
  • hursit dilaver 3

    27 Haziran 2019 15:09
    0 0
    bari CHPnin 31 mart akşamı yaptıklarını takıp edeydİniz, ist. YSK seçim başkanının oyların sayımını durdurduğunda kıyameti koparaydınIz, büyük çekmecede tavuk kümelerindeki, oyların listesini kontrol etseydiniz. en sonunda da EN DOBRA VE MERT CANAN HANIMIN, SAYIM DURDURULDUĞUNDAKİ SEVİNCİNİ TAKİP ETSEYDİNİZ. ULAN NERDE HATA YAPTIK DERDİNİZ. BELKİ AMA ONU BİLE DİYEMEDİNİZ.
  • hursit dilaver 2

    27 Haziran 2019 15:05
    0 0
    mişken. AY İNANAMIYORUM. BURDA NE OLMUŞ, ANLIYAMIYORUZ, KONDURAMIYORUM,CHP BUNU YAPMAZ.O ASİL VE CUMHURİYETİ KURAN PARTİ,(bunlara tevessül etmez de dedi mi bilmiyorum.) BİLEMİYORUZ NE OLDU,BU BAŞKA BİR ŞEY diye diye. BİNALİ BEYİ FARUK GÜRLER DURUMUNA SOKTUNUZ. AYIP.
  • hursit dilaver 1

    27 Haziran 2019 15:04
    0 0
    işte AKPnin seçim işleri başkanı CHP gibi SURATINIZA TÜKÜRÜRLER, KIZILAYA ÇIKAMAZSINIZ diyemiyecek kadar kibar olduğu için, göz göre göre tutanaklardaki rakamların binali beye sıfır,ama ekrem beye 300 olarak yüzlerce tutanak tesbit edil
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;