SİYASET

İmamoğlu: AFAD'daki toplantıya çağrıldığımı ispat etsinler

Tarih
30 Eylül 2019
İzlenme
Kişi

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan durum tespit toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılıp çağrılmadığı polemiği sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) yapılan, bakanların katıldığı toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineleyen İmamoğlu, "3 gündür önüne gelenin bu toplantıyla ilgili yorum yapmasını kınıyorum." dedi.

İmamoğlu: AFAD'daki toplantıya çağrıldığımı ispat etsinlerİçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fatih Altaylı'ya yaptığı "Belli ki, davet edilmiş" sözleri üzerine İBB Başkanı, "Bakanların, bazı siyasi parti temsilcilerinin benim şahsımı hedef alarak yorumlamasını kınıyorum. Suskunluğumu fırsata çevirenleri de acizlik olarak yorumluyorum. Ben devletimin beni çağırdığı her toplantıya koşa koşa giderim. Suskunluğumun iki sebebi var. Birincisi bu depremin önüne geçmemesi için ısrarım, ikincisi de devlet terbiyemdir. Herkesin bu hassasiyetle davranmasını beklerdim ama olmadı." diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti: "Siz bu şehirde hala bir sistem kurduğunuzu ve toplanma alanların mükemmel olduğunu savunuyorsanız ve 16 milyon insan da bundan mutluysa ben de mutlu olurum ve çıkar özür dilerim. Ama hayır. Bu mu rahatsız etti?"

Toplantıya çağrıldığı söyleyenlerden bunu ispat etmelerini isteyen İmamoğlu, "Oraya gelen insanlar bir şekilde davet edildi herhalde. Ama ben çağrılmadım. Dolayısıyla ben çağrılmadığım gibi gittim lojistik merkezimizi hem analiz ettim sonra da AKOM da çalışmalarımıza devam ettim. Yani günümü deprem gündemli geçirmek için arkadaşlarımla çalışmaya devam ettim." dedi.

soylu ile ilgili görsel sonucuSoylu: Davet edilmemiş olsa niye bana nereye oturtalım diye sorsunlar?

Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise normalde toplantının protokolünde İBB başkanının olmadığını ama kendisi için oturma düzeninde yer ayarlandığını söylemişti.

İmamoğlu’nu kendisinin bizzat davet etmediğini belirten Soylu, “Ama davet edilmemiş olsa niye bana nereye oturtalım diye sorsunlar? Belli ki, davet edilmiş” diye konuştu. (Euronews)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • kulo

    30 Eylül 2019 14:48
    3 0
    evet,devletine molotof atan anarşisti il başkanı yapıp üstüne birde sürekli onun koltuk altında gezip siyaset yapmak da devlet terbiyesinin gereği.evet,terörle açık bağı olan ve sağır sultanların bile duyduğu bu ilişkinin sahipleriyle, bilumum vatan ve millet düşmanlarıyla ittifak yaparak siyasi erk edinmeye çalışmak da devlet terbiyesinin gereği.evet,devletin yakasından silkeleyip attığı IMF ile gizli gizli görüşerek, hain planlar için zemin hazırlamaya çalışmak da devlet terbiyesinin gereği.
  • hursit dilaver

    30 Eylül 2019 14:46
    0 2
    başkan, sen bu ufak işlerin adamı değilsin. bırak AKP tayfası debelenip dursun medyası ile beraber. sen macronla merkelle bizim damat feritin torunu ile bir toplantı yap. 2023 için seni seviyorlar da bunlardan kurtulmak için senin yolunu gözlüyorlar. ESASINDA SURİYEDE ESEDLE VE MISIRDA SİSİ İLE GÖRÜŞSEN BAŞTA TRUMP SANA HAYRAN OLACAK. KORKMA ARKANDAYIZ BAŞKAN.950den beri olan hasretimizi bitir.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;