GÜNCEL

İhsan Eliaçık tercihiyle şaşırtmadı

Tarih
12 Mart 2019
İzlenme
Kişi

Antikapitalist Müslümanlar'ın yerel seçimlerde muhalefetin adaylarını destekleyeceğini söyleyen Gezici İhsan Eliaçık "Açgözlü, müteahhitleşme arzusuyla dolu biri olmayacak. Sade ve mütevazı yaşayacak. Diğer muhalif gruplara karşı olmayacak, yani 'HDP'yi istemem', 'İYİ Parti'li olmasın' ya da 'CHP Kemalist' gibi şeyler söylemeyecek" dedi.

İlgili resim2012'de kurulan ve 2013'teki Gezi Parkı terörüne verdikleri destekle bilinen Antikapitalist Müslümanlar, 31 Mart'taki yerel seçimlerde tercihini muhalefetten yana kullanacak.

DW Türkçe'den Tunca Öğreten'in haberine göre, Antikapitalist Müslümanlar'ın öncüsü konumundaki İhsan Eliaçık, 28 Şubat 1997'ye dek hiçbir seçimde oy kullanmadığını söyledi. Eliaçık, ilk oyunu Fazilet Partisi'nin kapatılmak istenmesine tepki olarak verdiğini belirtti.

2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'ü desteklediğini söyleyen Eliaçık, "O dönem de Gül, cumhurbaşkanlığı için dışlanmıştı. 'Hanımı başörtülü' ve 'Gül cumhurbaşkanı olamaz' diyorlardı. Devletin bu tepkisine üzüldüm ve Gül için sandığa gittim" dedi.

ihsan eliaçık gezi ile ilgili görsel sonucu'DİĞER MUHALİF GRUPLARA KARŞI OLMAYACAK'

AK Parti'ye ilk ve son kez Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı için oy verdiğini söyleyen Eliaçık'a göre 2007'den sonra AK Parti iktidarı ömrünü tamamlamış. Eliaçık, "2007'den sonra artık AKP'nin eleştirilmesi gerektiğini düşündüm" ifadesini kullandı.

Eliaçık, Antikapitalist Müslümanlar olarak 31 Mart'taki tercihleriniyse muhalefetin adaylarından yana kullanacaklarını söyledi ve şöyle devam etti:

"Yaşadığımız yerdeki adayların önce kişiliğine bakacağız. Açgözlü, müteahhitleşme arzusuyla dolu biri olmayacak. Sade ve mütevazı yaşayacak. Diğer muhalif gruplara karşı olmayacak yani 'HDP'yi istemem', 'İYİ Parti'li olmasın' ya da 'CHP Kemalist' gibi şeyler söylemeyecek."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;