GÜNCEL

İBB Genel Sekreteri: 1700 aracın nerede görev yaptıkları meçhul

Tarih
08 Eylül 2019
İzlenme
Kişi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut, belediyeyi AK Parti'nin yönettiği dönemde ihtiyaç dışında kiralandıklarını göstermek amacıyla Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili açıklama yaptı.

Kiralık araçlara ilişkin verilerle kayıtlar arasında uyumsuzluk olduğunu söyleyen Erkut, araç takip sinyallerinin alınamadığı 1700 aracın nerede görev yaptığı konusunda sorular olduğunu belirtti.

Erkut'un açıklamaları şöyle:

"İhtiyaç fazlası araçlardan sık sık bahsedilmişti. Kamuoyunda da bu yönde bir beklenti ortaya çıktı. Bugün burada belirlemiş olduğumuz ihtiyaç dışı 730 hizmet aracını sizlere takdim ediyoruz."

"730 aracın yanı sıra nisan mayıs ve haziran aylarında 517 binek aracının kiralanan şirketlere iade edildiğini gördük. Bir evvelki yönetimin de tasarruf ihtiyacıyla binek araç sayısını azalttığını düşünüyoruz."

"31 Mart sonrası 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Toplamda yaklaşık 50 milyon liralık yıllık tasarruf söz konusudur."

"Zamanının uzamasının temel nedeni verilerle kayıtlar arasındaki farklardır. Birçok alanda çalışmalarımız devam etmektedir. Araçlarda araç takip sistemleri vardır. 2 Haziran ile 23 Haziran arasında yalnızca 339 araçtan sinyal gelmiştir. 1700 aracın nerede görev yaptığı konusunda sorular dile getirilmektedir."

"Sistemden çıkan hizmet araçları bizim hizmetimizi etkilemeyecektir. Tasarruf çalışmaları devam edecektir. Elde edilen neticeler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır." 

"Verilerle kayıtlar arasında uyumsuzluklar var. Bunlar ya sistemlerin kapatıldığını ya da varolan verilerin silindiğini gösteriyor."

"Bu bir israfla mücadele dönemi, başkanımızın da dile getirdiği gibi kaynağı tasarrufla sağlayacağız. Bunun kamuya bir fayda olduğunu, kaynaklarla daha iyi hizmetler yapacağımızı düşünüyorum"

"Yasal mevzuatta makam aracı yok, bunların hepsi hizmet aracı. Yaklaşık 4500 civarı hizmet aracımız var. Toplam rakama baktığımızda yüzde 20'lik bir tasarrufta bulunduk. Protokol ve güvenlik aracına birtakım araçlar sistemde var, ancak genel standart şu anda devam eden ihalenin çerçevesinde belli bir standartta gidiyoruz. Her yıl ihale yenileniyor, yeni standartlar belirlenecek." (Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • tarık

    10 Eylül 2019 02:18
    0 0
    bize endüstri mühendisi lazım deyip akp li tanıdığın var mı diye sorup olmadığını öğrenince bir daha aramayan akp den herşeyi beklerim.
  • hursit dilaver

    09 Eylül 2019 15:41
    0 0
    hala, biz haklıyız.bak arabalara gerekliymiş, hemen geri alıyorlar diyorlar. teselli mükafatı da bu AKPnin. ULAN ADAM 1700 ARABA DİYE ÇAKTIKTAN SONRA SEN İSTEDİĞİN KADAR KONUŞ. zaten konuşan da gizli gizli aman kimse duymasın gibi konuşuyor.ÖYLE KONUŞUYORLAR Kİ, MİLLET HAKKATEN EKREMiN DEDİĞİ DOĞRU DEMEK, BU KADAR ALTTAN ALIP ANLATTIKLARINA GÖRE DİYORLAR.
  • hursit dilaver 2

    09 Eylül 2019 15:38
    0 0
    KAÇ KERE YAZDIM. ADINIZ İSRAFÇI,HIRSIZ, AVANTACIYA ÇIKACAĞINA ,BU YENİKAPIYA GELEN ARAÇLARI HEMEN VALİLİĞE BLOKE ETTİRSEYDİNİZ,ŞİMDİ BAŞKAN TEPİNE TEPİNE AĞLIYACAKTI, ARABALARIMI VERİN DİYE.ama nerde bizim bu AKP de bu feraset, uyanıklık. yok işte yooook.beceremiyorlar ve tokatı da yiyorlar.işin kötüsü MİLLETE DE ANLATAMIYORLAR. YOK. İŞTE YOOOOK.
  • hursit dilaver 1

    09 Eylül 2019 15:37
    0 0
    valla, ulan ne iş. BAŞKAN BİR ÇAKTI BİZİM MAHALLE KAÇ GÜNDÜR, AMA ÖYLE AMA BÖYLE, AMA GERÇEĞİ YANSİTMIYOR diye diye bir haller oldu. başkan çaktı ya, sağolsun işi bitirdi. bizim ezik mahalle bu gün bile bunu konuşuyor.
  • KRİSTAL KOZMİK

    09 Eylül 2019 13:40
    1 0
    MADEM İHTİYAÇ FAZLASI ARAÇ VAR O ZAMAN MAKARİOS EKREM NEDEN 04.08.2019 DA 990 ADET ARAÇ KİRALAMAK İÇİN 16 MİLYON TL İHALAYE GİRDİ HANGİNİZ SAHTE KARSINIZ ŞERESİZLER
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;