İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mahalli'nin evinde arama yapıldı. Aramada, bazı dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu.
Hüsnü Mahalli, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Hüsnü Mahalli 23 Mayıs 1949’da Suriye’nin Cerablus şehrinde doğmuştur ve Türkmen Barak aşiretindendir. Mahalli, Orta Doğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci ve yazarlık yapmaktadır.
Mahalli, 1949 yılında Suriye’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra aynı üniversite de yüksek lisansını, Uluslararası İlişkiler’de de doktorasını tamamladı. Mahalli’nin tezinin konusu “Türk Arap ilişkileri” idi.
BBC, NBC gibi uluslararası televizyonların yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı.1 Temmuz 2013’te, Akşam Gazetesi’nin TMSF tarafından el konulması ardından gazetedeki köşe yazarlığı görevinden çıkarılmıştır.
Sonrasında çarşamba günleri saat 21:30’da Cem TV kanalında Erol Mütercimler’in sunumuyla “Aynanın Arkası” programına katılmaktadır. 2015 yılından itibaren Halk Tv’de Ayşenur Arslan’ın sunuculuğu ile Maniki Dünya adlı bir program yapmaktır. Cuma sabahları, Ayşenur Arslan’ın programına da konuk olmaktadır.
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
629 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.