GÜNCEL

Hulusi Akar, Suriye sınır hattındaki birlikleri denetledi

Tarih
03 Aralık 2021
İzlenme
Kişi

Esad rejimi kontrolündeki Suriye Halk Meclisi, Hatay’ın Suriye toprağı olduğunu öne sürerek Türkiye'yi tehdit etmeye çalıştı.

Açıklamada, “Hatay’ın Türkiye'nin elinde kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı” şeklinde bir ifadeye imza atıldı.

SKANDAL AÇIKLAMANIN ARDINDAN KRİTİK ZİYARET

Rejimin Hatay'ı ve Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan açıklamalarının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınır hattındaki birliklerde incelemelerde bulundu.

AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI HATAY'DA

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay'a gitti.

SAHADAKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Hatay Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, 6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı'na geçti.

Daha sonra Harekat Merkezi'ne geçen Akar ve TSK komuta kademesi, faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

KOMUTANLARLA TOPLANTI

Bakan Akar ve komutanlar, ardından sınır hattı ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanları ile video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

"HADSİZ VE HUKUKSUZ AÇIKLAMA"

Rejimin Hatay açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

"VATAN TOPRAKLARINA GÖZ DİKEN ALÇAKÇA EMELLERE..."

Açıklamada, "Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir." denilmişti.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;