SİYASET

HDP'nin çağrısına İYİ Parti'den cevap!

Tarih
24 Şubat 2020
İzlenme
Kişi

HDP'nin CHP'ye yaptığı "ittifakı gizlemeyelim" çağrısı ittifakın diğer ortağı İYİ Parti'yi telaşlandırdı. "Bu konuyu CHP açıklasın" diyen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu HDP ile bir birliktelik kurmadıkları iddiasını da sürdürdü.

Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:

CHP cevabını versin. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. HDP bizim ittifak bileşenlerimizden birisi değil. Terörle arasına mesafe koyamayan bir siyasal organizasyon Türkiye partisi olamaz. HDP önce PKK ile şeffaflaşsın PKK ile arasına mesafe koysun örtülü, örtüsüz gizli kapaklı ne diyorsa bu imaların arkasında esas HDP'nin problemi PKK ile olan örtülü, örtüsüz dolaylı, direk, gizli, açık irtibatını ittifakını nihayetlendirmelidir. Önce çocuklarımızın katillerine katil demeyi öğrenecekler. Ondan sonra siyasi değerlendirmelerin üzerine bir cümle kurabiliriz.

HDP'nin çağrısına İYİ Parti'den cevap! Topu CHP'ye attıHDP ile yakınlaşma İYİ Parti'de istifaları getirdi

Yavuz Ağıralioğlu HDP ile ittifakı kabul etmese de parti içindeki bir çok isim HDP ile yapılan yakınlaşmadan rahatsız olduğu için istifa etmişti.

Buldan'ın çağrısı

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'dan CHP'ye "gizli' ittifakı" resmileştirme çağrısı gelmişti. Buldan, "İttifaklar şeffaf olmalı, açık olmalı, insanlar kimin kiminle ittifak yaptığını bilmeli ve tercihini buna göre yapmalı. Birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence" demişti.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;