MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör unsurlarına yönelik mücadelesini sürdürüyor.
Özellikle MİT, kararlı adımlarıyla Kuzey Irak'a girerek Kandil'e göz açtırmıyor.
Terör örgütü PKK'ya karşı art arda başlatılan operasyonlar örgütün dağılma sürecini hızlandırırken PKK'ya verdiği destekle anılan HDP, gündeme yine bu konuyla geldi.
MİT'İN KUZEY IRAK'TAKİ OPERASYONLARI...
PKK'lı teröristlerin cenazelerinde her daim boy gösteren, Kandil'in Meclis'teki savunuculuğu üstlenen HDP, dün bu konu ile ilgili Meclis'e soru önergesi sundu.
HDP'nin Türkçe bilmeyen vekili olarak tanınan Feleknas Uca, MİT'in Kuzey Irak'ta yaptığı gizli operasyonları hakkında bilgi istedi.
"DETAYLARI BİZE AÇIKLAYIN"
Meclis'e verdiği soru önergesini sosyal medya hesabından paylaşan HDP'li Feleknas Uca, Twitter paylaşımında "MİT’in, Kürdistan’da yaşayan insanlara yönelik tehdit ve ajanlık dayatmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na sorduk." ifadelerini kullandı.
HDP'li Uca soru önergesinde, "MİT'in Kuzey Irak'ta kaç elemanı var, operasyonların detayları neler, MİT hangi kurumlar aracılığıyla faaliyet sürdürüyor, bilgileri kimlere aktarıyor" gibi sorular sorarak bilgi istedi.

(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4451 kez izlendi
1583 kez izlendi
1067 kez izlendi
558 kez izlendi
3497 kez izlendi
821 kez izlendi
543 kez izlendi
3588 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.