GÜNCEL

HDP adaylık için son kararını açıkladı

Tarih
01 Şubat 2023
İzlenme
Kişi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday açıklamak için Millet İttifakı'nın toplantısını beklemeyeceklerini, önümüzdeki günlerde adaylarını duyuracağını söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasının ardından aday belirleme süreçleri hız kazandı. 

Altılı masa, ortak adayını 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantının ardından duyuracak. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ortak adaylarını Şubat'ın ilk haftası açıklayacaklarını söyledi. 

Daha önce kendi adaylarını çıkaracağını söyleyen HDP yönetimi, Millet İttifakı ile ortak aday için müzakereye kapıyı açık bırakmıştı. HDP'nin aday belirlemek için 13 Şubat'ı bekleyip beklemeyeceği merak ediliyordu. Buldan, partisinin bu konudaki nihai kararını açıkladı.

BBC Türkçe'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı, Millet İttifakı'nın 13 Şubat'taki toplantıyı beklemeyeceklerini söyledi. Buldan, oluşturdukları isim havuzundan bir adayın belirleneceğini ve önümüzdeki günlerde açıklanabileceğini ifade etti. 

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda HDP ile birlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) bulunuyor. 

İttifakın seçimlere ortak liste ile mi yoksa kendi adaylarıyla mı gireceği henüz netleşmedi.

 

(Kaynak: BBC Türkçe)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;