SİYASET

Gezici'nin anketine göre İstanbul, Ankara ve Bursa'da son durum

Tarih
04 Mart 2019
İzlenme
Kişi

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketine göre İstanbul'da Binali Yıldırım, Ankara'da Özhaseki yarışı önde götürüyor. Bursa'da ise CHP'li Mustafa Bozbey'in ismi öne çıkıyor.

Gezici Araştırma Şirketi, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için bir araştırma gerçekleştirdi. Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa'yı içeren araştırmanın 23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.

kalabalıkEnsonhaber.com'un aktardığına göre, Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici, araştırma için şu bilgiyi verdi:

"Araştırmanın örneklemi TÜİK 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlenmiştir. Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere her ilde ortalama 3200 — 4300 kişi ile yürütülmüştür. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır. Gezici Araştırma aboneleri için araştırmayı yapmıştır."

İSTANBUL'DA SÜRPRİZ BEKLENMİYOR

Yapılan ankete göre Binali Yıldırım kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52.1 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için en öndeki aday konumunda. 

BİNALİ YILDIRIM onu da biz yaptık ile ilgili görsel sonucu

ANKARA'DA 5.5 PUAN FARK GÖRÜNÜYOR

 

Gezici Araştırma'ya göre Ankara'da AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, CHP'li rakibi Mansur Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde.

BURSA'DA CHP ADAYI ÖNDE

Bursa'da CHP'li Mustafa Bozbey'in, AK Partili Alinur Aktaş karşısında yüzde 46.5 oranında oy aldığı görülüyor. Aktaş'ın oy oranının ise yüzde 41.2 olduğu ifade ediliyor.

Ankete göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın ve Manisa'da da AK Parti ve MHP tarafından aday gösterilen isimlerin önde.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;