ABD'de, 25 Mayıs'ta siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümüyle ilgili başlayan davada yeni bir gelişme yaşandı.
Minnesota'daki Hennepin Tutukevi kayıtlarına göre, George Floyd'un gözaltı esnasında ölümüne sebep olan Derek Chauvin'e yardım ve ihmal gerekçesi ile tutuklu yargılanan eski polis memuru Tou Thao'nun kefaletle serbest bırakıldığı açıklandı.
750 bin dolar kefaletle serbest
ABD medyasında yer alan haberlere göre, 34 yaşındaki Thao'nun cumartesi günü 750 bin dolar kefalet karşılığında serbest bırakıldığı belirtildi.
George Floyd'un ölümüne sebep olmaktan ikinci derece cinayet suçlamasıyla yargılanacak polis memurlarından Tou Thao'nun da serbest kalmasıyla, polis memurlarının 750 bin ABD Doları kefalet ücretini nasıl karşıladıkları akıllarda soru işareti bıraktı.
(YeniAkit)
Hiç yorum yapılmamış
1972 kez izlendi
2107 kez izlendi
982 kez izlendi
1301 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.