Son aylarda düzenlenen protestolar nedeniyle, neredeyse tüm sokakların karışık olduğu Fransa'da yayın yapan L'Express dergisi, son sayısının kapağına CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı.
Fransız dergisi; yeni sayısında, "En tehlikeli Türk Erdoğan" başlığını kullandı. Dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığı nedeniyle ülkedeki Türk vatandaşlarının tepkisini çekti.

Öte yandan; Fransa Ulusal Meclisi, Senato'da geçen hafta onaylanan olağanüstü hal uygulamasının iki ay uzatılmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti.

Meclis'te oylama öncesi konuşan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise, olağanüstü halin güvenlik riskini azaltmak açısından önemli olduğunu belirterek, "Terör tehdidi hala yüksek seviyede ve Fransa da Avrupa Birliği gibi hedefte." dedi.
Fransa'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2016) ev sahipliği yapacağını hatırlatan Cazeneuve, "Bu yaz düzenlenecek EURO 2016 ve Fransa Bisiklet Turu bizim iki kat daha fazla ihtiyatlı olmamızı gerektiriyor. Teröristler için bu tür organizasyonlar potansiyel bir hedef anlamına geliyor." diye konuştu.
Hiç yorum yapılmamış
4205 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.