Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının Washington Şubesi SETA-DC'de katıldığı panelde, Doğu Akdeniz’de yaşanan bölgesel gelişmeleri ele aldı.
"Anlaşma Fransa'yı ilgilendirmez"
Oktay, Fransa’yı kastederek, bazı davetsiz aktörlerin kırmızı çizgilerden bahsettiğini belirterek, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. Bu alanın Türkiye ile Libya'ya ait olduğunu söyleyen Oktay, bunun hiçbir aktörü ilgilendirmediğini özellikle de Fransa'yı ilgilendirmediğini söyledi.
Türkiye'nin, Akdeniz’e en uzun kıyısı bulunan ülke olduğuna değinen Oktay, Yunanistan’ın Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne hapseden "Sevilla haritasının" kullanıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 10 kilometrekarelik Meis Adası üzerinden Atina yönetiminin 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı talebinde bulunduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Yunanistan'ın hukuka aykırı bir şekilde adaları silahlandırdığına değinen Oktay, Türkiye'nin bu askeri faaliyetleri yakından takip ettiğini ve bu bölgedeki haksızlıkları kabul etmeyeceğini belirtti.
(YeniAkit)
Hiç yorum yapılmamış
4725 kez izlendi
1677 kez izlendi
1145 kez izlendi
632 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.