Fransa'da aşırı solcu lider Jean-Luc Melenchon, Macron'un Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararına tepki gösterdi.
Melenchon, yaptığı açıklamada, Macron'un Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanımasının iyi bir karar olmadığını belirtti.
"BU METOTLARLA SARI YELEKLİLER BAŞA GELİR"
Muhalif hareketin lideri, "Böyle yapılırsa nereye doğru gideceğiz? Bu metodları kullanırsak (Sarı Yeleklilerin öncü isimlerinden) Eric Drouet Fransa'nın cumhurbaşkanı olur." dedi.
MACRON GUAİDO'NUN BAŞKANLIĞINI TANIMIŞTI
Macron, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela halkının kendilerini özgürce ve demokratik şekilde ifade etme hakkı olduğunu belirterek, "Fransa, seçim sürecini başlatmak için Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı. Bu geçiş sürecinde AB ile kurulan Uluslararası Temas Grubu'nu destekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.