DÜNYA

Filistin'in ardından Katar'dan çok önemli Arap Birliği kararı

Tarih
26 Eylül 2020
İzlenme
Kişi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, İsrail ile normalleşme anlaşması imzaladıktan sonra, Arap Birliği söz konusu normalleşmeyi desteklemişti. Arap Birliği’nin tepki çeken tutumu sonrası Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Arap Birliği Konseyi’nin bu yılki oturum başkanlığı görevini yapmayacaklarını açıklamıştı.

Filistin’in bu yıl yapılacak olan konseye başkanlık yapmayı reddetmesinin ardından, Arap Birliği Konseyi’nin iç tüzüğü gereğince, başkanlık yapması gereken sonraki ülke Katar’a teklif sunuldu.

Filistin'in ardından Katar'dan çok önemli Arap Birliği kararıMepanews’teki habere göre Katar da, Filistin’in yerine konseye başkanlık yapmayı reddetti.

Katar tarafından yapılan resmi açıklamada, “Filistin Devleti'nin bu yılki terk ettiği oturumunda olmayacağımız için özür dileriz” denildi.

Söz konusu açıklamada, “Daha önce resmi olarak belirlendiği gibi 2021 Mart'ında, 155. oturumunda gerçekleştirilecek toplantının başkanlığını Katar'ın yapacağını vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Katar Emiri pazartesi Türkiye'de - Ekonomi haberleri

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;