Diyarbakır'da terör örgütünün sözde lideri Öcalan'dan darbe girişiminin ardından haber alınmadığı gerekçesiyle DBP binasında dün açlık grevine giren ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 50 kişiyi, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ziyaret etti.
Ziyaretin konuşan Figen Yüksekdağ haddini aştı ve "yeni darbe" tehdidinde bulunarak şöyle konuştu:
"Mevcut siyasi iktidar belli dönemdir izlediği tekleşme çizgisini artık tam anlamıyla kendisini tecrit eden bir noktaya dönüştürmüştür. Sanmasınlar ki, sadece İmralı'da sayın Abdullah Öcalan'a bir tecrit uygulanıyor.
Bugün kendisine asıl tecrit eden ve toplumdan, demokrasi güçlerinden, halkardan, haklılıklardan tecrit olmuş durumda olan siyasi iktidardır. AKP hükümetidir. Kendisini haklar ve özgürlükler alanından tecrit etmiş durumda. Başta iktidar partisi olmak üzere Türkiye toplumda hiç kimse yarını göremiyor. Yarının ne olacağını bilemiyor.
Bir sabah darbeyle uyanabilirsiniz. Darbeyi püskürttük derken, başka bir darbe başınıza bela olabilir. Bir gün savaşın çok daha büyüdüğünü ve tırmandığıyla bölgesel bir savaşın içerisinde olduğunuz gerçeğiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir gün o çok güvendiğiniz iktidarınız, koltuklarınız, ayrıcalıklarınız ellerinizden altınızdan kayıp gidebilir."
YORUMLAR
4462 kez izlendi
1590 kez izlendi
1076 kez izlendi
566 kez izlendi
3501 kez izlendi
824 kez izlendi
546 kez izlendi
3591 kez izlendi
2575 kez izlendi
1283 kez izlendi
1738 kez izlendi
598 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.