GÜNCEL

Fatih Portakal ile Tele1 birbirine girdi! Kanaldan FOX spikerine çağrı: Ya varsınız...

Tarih
04 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi

ABD'li Yahudi medya patronu Murdoch'un sahibi olduğu FOX kanalında haber sunan Fatih Portakal'ın Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a tepki göstermesinin ardından kanal tarafından bir açıklama yapıldı.

İBB'nin fonladığı, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'e yapılan skandal hakaretlerle büyük tepki çeken Tele 1, RTÜK’ün verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına karşı 5 gün boyunca tüm televizyon kanallarına ekran karartma çağrısı yaptı.

Abdülhamid Han'a küstah sözlerle saldıran Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Bu çağrıyı tüm televizyon kanallarına yaptık. Bütün televizyonları tebliğ kararı geldikten sonraki 5 gün boyunca ekran karartmaya çağırıyoruz. Ya RTÜK’ün sansüründen yana olacaklar ya da bağımsız gazeteciliğin yanında." iddiasında bulundu.

Fatih Portakal tepki gösterdi

Tele1'in çağrısına FOX TV sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi.

Portakal, sosyal medya hesabından "Tele1'in diğer kanallara 1 dk’lık ekran karartma önerisi bu ortamda yapılacak bir şey değil. Bir de koşul var: Ya onlardan ya bağımsız gazetecilik deniyor. Bu da bir zorlama! Herkesin nerede durduğu zaten aşikar. Önemli olan zor zamanlarda inatlaşma degil, sürdürülebilirlik..." ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ ve Tele1'den cevap

Fatih Portakal'ın bu çıkışına Merdan Yanardağ ve Tele1'in resim Twitter hesabından yanıt geldi. 

Yanardağ, "Tele1'in önerisini uygulamak neden mümkün değil Fatih Portakal? RTÜK kararını kınamak için, 1 dk ekran karartmak çok mu zor? Bu bir demokrasi ve dayanışma çağrısı.. İkilem basit, ya varsınız ya da yok.. Sanırım anlaşılmadı. Mazeret üretmeye kalkışmak komik ve anlamsız." ifadelerini kullanırken, Tele1'in Twitter hesabından ise şu paylaşım yapıldı:

Bu bir demokrasi ve dayanışma testi.. Zorlama yok.. Ya varsınız ya yoksunuz! İkilem bu kadar basit!

 

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;