Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası kameraların karşısına geçti.
Koronavirüs salgınına yönelik konuşan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun salgındaki rolünün önemini altını çizerek, "Bilim Kurulumuzu yeni bilimsel çalışmaları, gelişen yeni durumları sürekli olarak değerlendirmektedir." ifadelerini kullandı.
ALINAN TEDBİRLER İŞE YARAMAYA BAŞLADI, VAKALAR DÜŞÜYOR
Açıklamalarına devam eden Koca, salgının yayılmasını önlemede kritik rol oynayan tedbirlerin işe yaramaya başladığını söyledi.
Sokağa çıkma kısıtlamalarına özen gösteren vatandaşlara teşekkürlerini ileten Fahrettin Koca, alınan tedbirlerden önce vaka sayılarında yükselişin yaşandığı 9 ilde bulaşın düşüşe geçtiğini söyledi.
BAKAN KOCA, VAKA SAYILARININ DÜŞÜŞE GEÇTİĞİ 9 ŞEHRİ AÇIKLADI
Vaka sayılarında düşüşlerin yaşandığı iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:
"İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı. Bu durum polikliniklere yansıdı ancak yatan hasta ve yoğun bakım açısında yüksek doluluk oranlarımız devam etmektedir. Daha sıkı kısıtlayıcı tedbirler kaçınılmaz olmuştur."
Hiç yorum yapılmamış
4451 kez izlendi
1583 kez izlendi
1067 kez izlendi
558 kez izlendi
3497 kez izlendi
821 kez izlendi
543 kez izlendi
3588 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.