GÜNCEL

Eski Kabe imamının oğlu Abdullah Muhaysini'den Türkiye'ye mesaj

Tarih
02 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Kabe'nin eski imamı Şeyh Muhammed Muhaysini'nin oğlu, Suriyeli muhaliflerin en önemli isimlerinden Şeyh Dr. Abdullah Muhaysini, İdlib'de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı için Türkiye'ye mesaj gönderdi. 

Şeyh Abdullah Muhaysini yaptığı açıklamada, Suriye’de savaş bölgelerinde yardıma muhtaç insanların olduğunu hatırlatarak, Türkiye’ye ithafen "Ey Osmanlı torunları siz Suriyelilere en yakın insanlarsınız" dedi.

Muhaysini, bütün dünyanın Suriye’de mazlumlara sırt çevirdiğini, Arap ve Müslüman liderlerin Suriye’deki mazlumları yalnız bıraktığını belirtti.

Abdullah Muhaysini ile ilgili görsel sonucuTürkiye’nin Suriye’deki mazlumlara sahip çıktığını ifade eden Muhaysini, “Bu mazlum halkın çığlığı boğazları yırttı. Neredesiniz ey Araplar! Neredesiniz ey Müslümanlar! Arap liderlerinin kalplerinin ya da Müslüman liderlerinin vicdanlarının hareketlenmesini diliyorum. Velakin ne fayda! Dünya bütünüyle izlemekte.” ifadelerini kullandı.

Allah’ın Türkiye’nin modern zamanlarda mazlumlara sahiplenmesini dilediğini vurgulayan Muhaysini, “Bugün asrın Moğolları Şam’ı istila etmekte. Kadınları göz göre göre öldürüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor. Ve Suriye halkı nida ediyor: Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız. Onlar sizin komşularınızdır.” açıklamasını yaptı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;