Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasının ardından açıklamalarda bulundu. Seçim sürecini değerlendiren Temurci, "Toplum nezdinde ahlaken, vicdanen seçimi kaybetmiş olmak bizleri kahrediyor" dedi.
Geçen yıl AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Temurci, yerel seçime ilişkin değerlendirmesinde, "Sevdamız dediğimiz bu şehri çeyrek asır sonra kaybediyor olduğumuzu düşünmek dahi içimizi acıtıyor" dedi. "Daha da önemlisi; İstanbul'da süreci yönetememek, toplum nezdinde ahlaken-vicdanen seçimi kaybetmiş olmak Ak Partimizi bir dava hareketi olarak gören bizleri kahretmiştir" diyen Temurci, "Demokrasi ve hukuk var oldukça, kazanan her daim milletimiz olacaktır" dedi.
Temurci'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:
"İstanbul, Ak Parti'nin ve Liderimizin doğduğu şehirdir. İstanbul, 15 Temmuz mücadelesinin işaret fişeğinin atıldığı ve tüm Türkiye'nin ayağa kaldırıldığı şehirdir.
Sevdamız dediğimiz bu şehri çeyrek asır sonra kaybediyor olduğumuzu düşünmek dahi içimizi acıtıyor. Daha da önemlisi; İstanbul'da süreci yönetememek, toplum nezdinde ahlaken-vicdanen seçimi kaybetmiş olmak Ak Partimizi bir dava hareketi olarak gören bizleri kahretmiştir.
Yiğit, düştüğü yerden kalkmasını bilendir. Partimizin kurucu ilkelerine sarılıp, kardeşçe kucaklaşmayı becerebilirsek yeni bir dönemi hep birlikte başlatabiliriz.
Şimdi Milletin Partisi Ak Partimize ve bizlere yakışan; mazbatayı alanı şimdilik kutlamak, hukuk devleti prensipleri çerçevesinde YSK'ya yapılan itirazlarımızın neticesini beklemektir. Unutmayalım; demokrasi ve hukuk var oldukça, kazanan her daim milletimiz olacaktır''. (Sputnik)
YORUMLAR
4205 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.