GÜNCEL

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı sonrası Rusya’dan açıklama!

Tarih
16 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko bugün, Rus Haber Ajansı (TASS) Genel Müdür Yardımcısı Birinci Yardımcısı Mihail Gusman ile yaptığı röportajda, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rudenko, iki tarafın da gerginliği tırmandıracak söylemlerden kaçınmaya çağırırken, Rusya'nın gerilimi azaltmak için mümkün olan her şeyi yapacağını belirtti.

“Garanti edebilirim”

Rusya'nın, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki mevcut anlaşmazlıkları çözmek için çalışacağını söyleyen Rudenko, “Sadece mevcut sınır çatışmasını değil, bir bütün olarak yakın ülkeler, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilere de çözüm bulmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı ve Rus diplomasisi, kamu diplomasisinin en iyi niteliklerini göstereceğimizi garanti edebilirim.” dedi.

Rudenko, Rusya'nın tüm imkanlarını ve kabiliyetlerini kullanarak, iki ülke arasındaki sorunları çözmeye çalışacağını tekrarladı.

Ermenistan’ın hain saldırısı

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Temmuz'da sınırda yaşanan çatışmaları Ermenistan'ın başlattığını, Ermenistan ordusunun Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerinden birine ani top atışı yaparak saldırıya geçtiğini belirtti.

Azerbaycan ordusunun hemen yanıt vererek şehit askerlerin intikamını aldığını ve şanlı zafer kazandığını vurgulayan Aliyev, “Ermenistan güçleri, bir santimetre Azerbaycan toprağına giremedi ve bunu hiçbir zaman başaramayacak. Tam tersi, biz isteseydik bugün Ermenistan'ın o bölgesinde toprakların büyük kısmını kontrolümüz altına alabilirdik. Fakat böyle bir amacımız yoktu.” ifadelerini kullandı.

 

(Star)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;