"Dünyadan bize akıl verenler var. Sen kalkacaksın savcılarını Türkiye'ye göndereceksin yedirip içirip göndereceksin. Sonra bizim masum vatandaşımızı orada içeri alacak ve diyecek ki bizde bağımsız yargı var. Kimse kusura bakmasın bizdeki yargı sizden daha bağımsız.
17 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar vermiyor. Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz.
Bundan sonra böyle. Yerel yönetimlerde, yurtdışı temsilciliklerde sivil toplumda tüm alanlarda gerekli reformları gerçekleştirmeliyiz. Dünyanın ve bölgemizin yeni bir dönemin eşiğinde olduğu şu günlerde Türkiye'nin atacağı adımlar hayati bir öneme sahiptir."
Hiç yorum yapılmamış
1971 kez izlendi
2107 kez izlendi
982 kez izlendi
1301 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.