GÜNCEL

Enkaz altından çıkarılan kadından ders gibi sözler: Taşladığımız Suriyeli Mahmut tırnaklarıyla kazıyarak çıkardı bizi

Tarih
25 Ocak 2020
İzlenme
Kişi

Elazığ'da dün akşam saat 20.55 sıralarında Sivrice'de meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda bina yıkılırken tüm Türkiye bölgedeki insanlar için seferber oldu. Enkaz altında kalan vatandaşların sağ çıkarılması için çok sayıda arama kurtarma, itfaiye ve kolluk kuvveti seferber olurken vatandaş da ekipleri yalnız bırakmadı.
Enkaz altında çıkarılan vatandaşlar yaşadıklarını anlatırken bir genç kadının sözleri yürekleri burktu. Türkiye'de Suriyelilere karşı olan ön yargıyı hatırlatan genç kadın hastane odasında yaşadıklarını anlatırken, "Eşimin sadece ayağının üzerine bir şeyler düşmüştü ama ben komple belden aşağıya betonların altında kalmıştım. O Mahmut dediğim çocuk, hani biz sürekli Suriyelilere taş atarız ya o çocuk tırnakları ile kazıya kazıya elleri paramparça beni oradan çıkardı. Ben ölsem de o çocuğu unutmam. Buradan çıktığım zaman da arayıp bulacağım o çocuğu. AFAD ekiplerinden önce o gelmişti ve ben çıkana kadar tırnaklarıyla kazıyıp beni oradan çıkardı" dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • can

    25 Ocak 2020 22:42
    2 0
    Suriyeliler bizim kardeşimizdir kim rahatsızlık duyuyorsa soy ağacı incelense ya selanik yahudisi yada bulgar göçmenidir.100 yıl önce suriye bizim toprağımızdı selanik gibi ama selanikliler osmanlıya ihanet ettiler, bize hep araplar ihanet etti diye öğretildi.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;