SİYASET

Ekrem İmamoğlu'nun o yetkisi alınıyor! Kanun teklifi hazırlandı

Tarih
31 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören bir kanun teklifi taslağı hazırladı. Yeni kanun teklifine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaz'daki yetkisi yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı'na verilecek.

İstanbul Boğazı için hazırlanan yeni kanun teklifine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Boğaz'daki yetkisi alınacak ve yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı'na verilecek. Başkanlığa atamayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 28 maddelik kanun teklifi taslağı hazırladı.

imamoğlu ter ile ilgili görsel sonucuTaslağa göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile boğazdaki 4 ilçe belediyesine ait tüm yetkilere son veriliyor. Söz sahibi, yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı ile iki yeni kurul olacak. Başkanlık ve kurul üyelerini Cumhurbaşkanı atayacak.

Yetkileri alınacak

Sözcü'nün haberine göre, yeni yönetim, boğazlarda imar ve cins değişiklikleri dahil her türlü yetkiyi kullanabilecek.

Görüşe açılan teklif taslağına göre, İstanbul Boğaziçi alanında yerleşme ve yapılaşmanın planlaması, koordinasyonu, imar uygulamalarının yapılması ve denetlenmesi konularında halen yetkili olan Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Boğaziçi İmar İdare Heyeti ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü kaldırılacak. Böylece kurullardaki bakanların, idare heyetindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetkileri de elinden alınacak.

Merkezi İstanbul'da olacak

İlgili resimYeni düzenlemeyle kaldırılan 3 kurumun yerine Boğaziçi Başkanlığı ile Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurulları gelecek. Olağanüstü yetkilerle donatılacak olan Boğaziçi Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı, merkezi İstanbul'da, kamu tüzel kişiliğini sahip özel bütçeli bir kurum olacak. Başkanlık, kısa süre içerisinde 160 memur ve 50 işçiyi işe alıp faaliyetlerine başlayacak. Başkan ve 3 yardımcısını Cumhurbaşkanı atayacak. 11 üyeden oluşacak 2 ayrı kurulun üyeleri de yine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Yeni kurulacak başkanlık, boğazlarda parselasyon planı, arazi düzenlemesi trampa, kamulaştırma, ihdas, alan düzeltme, cins değişikliği, taksim, terk gibi kritik yetkilerle donatılacak. Başkanlık, Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurulları ile bakanlık boğazlardaki yapılaşma, imar düzenlemeleri, yıkım, kentsel dönüşüm ve denetim gibi her konuda yetki kullanıp uygulatacak. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    01 Kasım 2019 14:44
    0 0
    ayrıca da başkanımı üzmeyin. çıkar tvlere çok üzülüyorum derse karışmam.zaten yağmur yagmazsa su olmayacak.o zaman bırak üzülmeyi ,gözyaşı da döker yani.. onun için elleşmeyin başkanıma..başkan ( ŞÖYLE BİR YAŞANANLARA BAKARAK) tahmin edebildiğim büyük depreme hazırlanıyor. böyle ayak işleri ile meşgul etmeyin bakalım.
  • hursit dilaver

    31 Ekim 2019 11:32
    3 0
    oraya uyanık,zeki, anında cevap verebilecek ve halk arasında FIR.. A diye takdir edilen bir uyanık kişinin getirilmesi lazım.mesela bir alt geçit için kapatma kararına karşı HEMEN BİR KAMYON KUMLA O YOLU KAPATACAK ZEKİ KAFA LAZIM ki akşamına kalmadan o yol açılsın.dava açanlara tükürdüğünü yalatsın.BURAYA UYGUN BİR KİŞİ VAR. TAYYİP BEY , SANKİ MELİH GÖKÇEK BU İŞİ HAKKIYLA BECERİR..ben hursit dilaver olarak kefilim.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;