GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u borçlandırdı! İşte Alman ve Fransızlara ödenecek para

Tarih
25 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

Geçtiğimiz hafta Berlin'e giderek Alman bakanlarla görüşme gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'yi Alman Deutscha Bank’a tam 110 Milyon euro borçlandırarak geri döndü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattına kaynak sağlamak amacıyla, Belediyeyi Alman bankası Deutsche Bank’a milyonlarca euro borçlandırdı.

İBB Başkan adayı olduğu süreçte belediyenin borçlarından dert yanan ve geldiğinde bu durumu düzelteceğini iddia eden Ekrem İmamoğlu belediyeyi iki yabancı bankaya toplam 196 milyon euro borçlandırdı.

Alman bankasından alınan tam 110 milyon euro'nun kaynak olarak gösterildiği projenin 26 Kasım'da temelinin atılması bekleniyor. Metro hattının 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor.

imamoğlu terledi ile ilgili görsel sonucuFransa'ya da 88 milyon euro borcumuz var

Reuters’ın haberine göre Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, bu ay başında Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD), Tuzla-Pendik metro yapımı için İBB ile 86 milyon euro miktarında bir kredi anlaşmasına imza attığını açıklamıştı.

Borçlar nasıl ödenecek

Yaklaşık 200 milyon euro tutarındaki ani borçlanma İstanbullu'ların aklında soru işaretleri oluşturdu. Herhangi bir kaynak sağlanmadan alınan bu borçların nasıl ödeneceği ise hala açıklanmadı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • can

    25 Kasım 2019 21:45
    15 0
    Bu it istanbulu parselleyip satar yetmezse cumhuriyet kadını diye tanıttığı avradını satar
  • hursit dilaver

    25 Kasım 2019 15:22
    2 0
    kimse ağlamasın. AKP ağlasın. hep yazdım kafalarına vura vura yazıcaam. 13 bine inen oy farkını görüp ,ULAN SEÇİMİ AKP ALIYOR DEYU, HEMEN YSK dan SAYIM DURDURTMA ÇIKARAN CHPYE KARŞI NE YAPTIN. yahu o kadar hırsızlık yapılmış, tvler çarşaf çarşaf yayınladı. bizimkiler,AY İNANMIYORUM, CHP YAPMAZ BUNU diye agladılar be. ayıptır. alın ,size SAYENİZDE DUYUN-U UMUMİYE..YSKnın emirleri ilahidir. ama size karşı CHP ye değil.
  • hursit dilaver

    25 Kasım 2019 15:17
    2 1
    başkan yaptıysa doğru yaptı. şimdi AKP düşünsün. bunlar zaten devlet garantili. ÖDENMEZSE GELSİN DUYUN-U UMUMİYE.. BATI ZATEN HAZIR.. YAŞASIN 3 SENE SONRAKİ DUYUN-U UMUMİYE. istanbulu ,dolayısı ile türkiyeyi askerle alamazlar ama böyle alırlar işte. ÇATIN HOUS,MERKEL, MAKRON NİYE KIRMIZI HALI SERDİ BE.. İSTANBUL VE AYASOFYA İÇİN. ALIN BU YORUMU SAKLAYIN YA DA BİLBOARDLARA YAZIN.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;