GÜNCEL

Doğu Perinçek'ten flaş çağrı

Tarih
01 Şubat 2020
İzlenme
Kişi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Elazığ depremi sonrası bölgede yaşanan gelişmeler üzerine 'Elazığ ve Malatya'da kira, emlak fiyatları dondurulsun' çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da ev sahipleri, kiraları artırdı. Deprem öncesi 700 TL istenen dairelerin şu an 1500 TL'ye alıcı beklediği kaydedildi.

DHA'nın aktardığı habere göre artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar bir anda 1500 ile 2 bin liraya yükseldi. Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarını tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.

Konunun basında yer alması üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuyla ilgili çağrıda bulundu. Perinçek, Aydınlık'ta yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

Doğu Perinçek'ten flaş çağrı: Fiyatları durdurun"Fiyatlar durdurulsun"

"Elazığ ve bölgesinde meydana gelen deprem hepimizi üzmüştür. Depremden etkilenen bölgenin yaralarının sarılması için devletimiz ve milletimiz seferber olmuşlardır. Bölgenin iklim şartlarını göz önüne aldığımızda Elazığ ve Malatya halkının çözülmesi gereken en önemli sorunu barınma sorunudur. Konut kiraları ve taşınmazların alım satımı ile ilgili acil önlemlerin alınması gerekiyor.

Vatan Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize öneriyoruz; Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bütün taşınmazların alış satış fiyatlarının ve kiraların, aynı zamanda otobüs ve uçak biletlerinin bedellerinin rayiç bedel üzerinden dondurulması gerekmektedir. Deprem dolayısıyla konut fiyatlarında, emlak fiyatlarında veya kiralarda yükselişler oluyor. Bu bakımdan taşınmaz malların alışverişte rayiç bedel olarak dondurulmasını, bir kararnameyle kararlaştırmasını Hükümetten talep ediyoruz. Vatandaşlarımız afetten fırsat yaratacak, kazanç sağlayacak kültüre sahip değildir. Yinede hükümet olarak, Türkiye olarak gereken önlemleri almamız gerekiyor.

"Depreme hazırlık eğitimleri"

Okul ve askerdeki gençlerimize depreme hazırlık eğitimi vermeye hemen başlamalıyız. Milli Savunma Bakanlığımıza bu konuda gereken önlemleri almasını öneriyoruz. Askerlik yapanlara arama kurtarma konusunda eğitim vermeliyiz. İlkokuldan başlayarak bir deprem eğitimi yapılması, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi ilgili bakanlıkların bu konuda ortak bir çalışma yaparak, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe geçmesini öneriyoruz. Türkiye güçlü bir ülkedir ve yaraları saracaktır. Bu felaketlerin yaralarını milletçe ve devletçe gösterdiğimiz kararlılıkla saracağız. Bizim kültürümüze ve ahlakımıza yakışan el ele verme, gönül gönüle olmamızdır. Acıları paylaşma kültürü bizim en büyük güvencemizdir ve en büyük sigortamızdır. Bu vesileyle,depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine, komşularına, bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;