GÜNCEL

Diyanet'ten Konya'daki imam açıklaması: Başkanlığımız tarafından soruşturma başlatıldı

Tarih
08 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Selçuklu'da doktorları hedef alan imam hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Kente bir müfettişin gönderildiği de belirtildi.



Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın (47), Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından öldürülmesi, ülke gündemine oturdu.

Olayın yankıları sürerken, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Kayalar Camii imamının sözleri tepki topladı.

İmamın o sözleri tepki çekti

Vaaz veren imam, doktorların eyleme gitmesinin doğru olmadığını ve bu durumun cinayetleri artıracağını öne sürdü.

İmam vaazında, "Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir yani? Vardın, hastaneden boş döndün. İğne yaptıracaksın, oğlun ölecek evinde. Doktor da dedi git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim." ifadelerini kullandı.

Hakkında soruşturma başlatıldı

Yaşanan bu gelişmenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı konuya el attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı,doktorları hedef alan imam hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Kente bir müfettişin gönderildiği de belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin personel hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı  Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa AĞIRTAŞ

    11 Temmuz 2022 19:27
    0 0
    Toplum hayatında gerçekleşen her hadisenin bir nedeni vardır. Neden-sonuç ilişkisini göz ardı edenlerin giriştikleri eylemlerin olumsuz sonuçlarından dolayı bu ihmalde kimler sorumlu ise bu kişilerin yargılanması gerekir bence...
  • Diyanet

    11 Temmuz 2022 17:03
    0 0
    Diyanet önce "Minber" ile "Mihrab" ın ayrımını yapsın da sonra açıklama yapsın. Adam burda milleti tahrik etmeyin diyor onu anlatmaya çalışıyor. Galeyana gelmeyin diyor. Kullandığı kelime yanlış. Ona bende karşıyım. Sen öldürmez misin diyor? Ama anlatmak istediği bu değil. Adamın oğlu ölecek doktorlar iğne yapmıyor grevdeyiz diye gönderiyor diyor. Sen çıldırmaz mısın burda onu diyor adam. Cani biri olsa öldürür diyor yani o manada kullanmış bu kelimeleri.
  • BARIŞ

    10 Temmuz 2022 17:23
    0 0
    İmam haklı. Soruşturma açılacaksa Türk tabipler birliğinin başındaki zat için soruşturma açılsın.
  • Mehmet koyun

    08 Temmuz 2022 21:31
    0 0
    Doğruyu söylemek suç olmamalı. Doktorların eylemini haklı görmüyorum. Can güvenliği sağlanmalı fakat toplu grevi haklı göremeyiz. Hayat kurtarması gereken meslek keyfi olarak kullanılamaz.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;