GÜNCEL

DHMİ hava ulaşımındaki aksamayla ilgili açıklama yaptı

Tarih
18 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi

Dün rüzgar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bazı uçakların iniş için beklemesi sonrası, yeni havalimanını yanlış yere yapıldığı iddiaları sosyal medyada belli bir kesimin diline düştü.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

DHMÄ° hava ulaşımındaki aksamayla ilgili açıklama yaptı"HAVACILIK EMNİYETİNE UYGUN HAREKET EDİLDİ"

Açıklamada dün meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle havacılık emniyetine uygun olarak hareket edildiği vurgulanırken, IST ve İSG’de 10 uçağın başka meydanlara indiği belirtildi.

 

Konuya ilişkin olarak DHMİ’den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Hava koşulları nedeniyle 17.05.2019 günü İstanbul’daki havalimanlarına inmesi gereken bazı uçakların başka illerdeki havalimanlarına yönlendirildiğine dair bazı medya organlarında yayınlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

HAVACILIĞIN EN ÖNEMLİ İLKESİDİR

Havacılığın en önemli ilkesi uçuş, can ve mal emniyetinin sağlanması olup tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olumsuz meteorolojik koşulların bulunduğu zaman dilimlerinde bu koşulların sağlanması amacıyla gerekli tedbirler hızla hayata geçirilmektedir.

Bu kapsamda İstanbul hava sahasında beklenen, içerisindeki yatay ve dikine şiddetli hava akımları, türbülans, düşük görüş şartları, buzlanma gibi hava aracının uçuşunu imkansız hale getiren ve pilotlar tarafından katil bulut olarak adlandırılan cb bulutları, özellikle 1.500 feet altında iniş /kalkış hattında hava araçlarının kaza kırımına yol açmaktadır.

 

ZORUNLULUK ARZ ETTİ

Bu nedenle söz konusu cb bulutlarının oluştuğu tüm hava sahalarında hava trafiğinin bekletilmesi, kalkışların durdurulması ya da gerektiği durumlarda trafiklerin başka meydanlara yönlendirilmesi zorunluluk arz etmektedir.

SABİHA'DA DA AYNI ÖNLEM ALINDI

Söz konusu hava olayının yaşanacağı saatlerde, sadece İstanbul Havalimanı’nda değil tüm İstanbul hava sahasında uçuş can ve mal emniyetinin sağlanmasını teminen önlemler alınmıştır. Bu doğrultuda İstanbul Havalimanı’nda 468 seferden sadece 8’si, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 94 seferden sadece 2’si divert edilerek başka havalimanlarına yönlendirilmiştir.

Bu süreçte Kuruluşumuz personelinin özverili çalışmaları sayesinde hiçbir emniyetsizlik yaşanmamıştır."

"DİNLEYEN KİM"

Gazeteci Nevşin Mengü, dün yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşi bilenler istanbul Havalimanı'nın yapıldığı yerin hiç uygun olmadığını defalarca söyledi ama dinleyen kim!" ifadesini kullanmıştı.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    20 Mayıs 2019 15:23
    0 0
    bunları havalimanına almayın. aldığınızda da özel birileri bunları alsın en uzak yerlere göndersin de uçakları kaçırsınlar ben de oohh diyeyim. hadi bakalım.
  • VATANSEVER

    19 Mayıs 2019 01:56
    7 0
    Nevsin git sen o kıt aklınla tasmanı elinde tutanlara hizmet etmeye devam et.Türkiye'yi ilgilendiren konularda fikir ve icraatı bize bırak.Biz ne gerekiyorsa onu gereği gibi yaparız şüpheniz olmasın.
  • HAK DAVA

    18 Mayıs 2019 19:19
    5 0
    UALN AMERİKADA DÜNDE HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE UÇAKALR 6 SAAT ROTAR YAPTI VE UÇMADI ŞİMDİ UZAMANLAR AMERİKADAKİ HAVA LİMANININ YANLIŞ YERE YAPILDIĞINI SÖYLEDİLERDE DİNLEYEN KİM
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;