Deutsche Bank küresel dünya ile ilgili araştırma yaptı. Deutsche Bank’ın araştırmasında, küreselleşme çağının yerini 'karışıklık çağının' alacağı belirtildi.
Deutsche Bank’ın stratejisti Jim Reid liderliğindeki bir grup analiz uzmanının tahminine göre, yeni çağın karakteristik özelliği Çin ekonomisinin ABD ekonomisi üzerindeki yükselişi olacak. Bu çatışmanın soğuk savaş döneminde ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki ilişkileri andıracağı kaydedildi.
Uzmanlar, küresel borçtaki büyümenin ve merkez bankalarının 'helikopter para' politikasının devam etmesini ve 21. yüzyılda yetişkinliğe giren genç nesillerin seçmen ağırlığı açısından da dahil olmak üzere etkisinin güçlenmesini bekliyor.
REKABETİN SERTLEŞMESİ KARIŞIKLIK ÇAĞININ ÖZELLİKLERİ
Enflasyondaki artış, iklim ile ilgili endişeler, nesiller arasındaki rekabetin sertleşmesi ve yeni bir teknolojik devrim de 'karışıklık çağının' özellikleri arasında gösterildi.
Uzmanlar, karışıklık çağını yatırımlardan vazgeçme nedeni olarak görülmemesi gerektiğini kaydederek aksine beraberinde “daha büyük müdahale ve likidite getireceğini” vurguladı.
(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.