SAĞLIK

Dehşet verici! Koronaya yakalanan hastanın röntgen görüntüsü ağızları açık bıraktı

Tarih
09 Eylül 2020
İzlenme
Kişi

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yakalanan 65 yaşındaki bir hastanın akciğer röntgeninin görüntülerini paylaştı. Virüsün yayıldığı bir ciğerle sağlıklı bir ciğer tomografisini kıyaslayan Dr. Alper Eker, hastalığın dehşet verici boyutunu gözler önüne serdi.

Dehşet verici! Koronaya yakalanan hastanın röntgen görüntüsü ağızları açık bıraktı65 yaşındaki hastanın her iki akciğerinde de dokuların virüsle kaplanması nedeniyle dokuların kaybolduğu tomografi görüntüsü hakkında konuşan Dr. Eker, ciğerlerin kapasitesinin düşmesi nedeniyle hastaların nefes darlığı yaşamaya başladığını söyledi.

Vatandaşlara, koronavirüs tehlikesine karşı maske, mesafe ve hijyen çağrısı yapan Dr. Alper Eker, hastalığa yakalanan bir şahsın çabuk iyileştiğini ama onun bulaştırdığı kişilerin aylarca yoğun bakımda tedavi edildiğini gördüğünü belirtti. Hastaların büyük hasarlarla taburcu edilebileceğini hatırlatan Eker, kurallara uyulmamasının başkalarının hayatlarına da mal olabileceğini ifade etti.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;