GÜNCEL

Davutoğlu'nu unutan Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Şah çıkışı!

Tarih
04 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

6'lı masa ortağı Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde iç savaş nedeniyle geçici bir süre için yeri değiştirilen Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bayrağımızı indirdiler Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar." dedi.






CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da Millet Buluşması programında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ekrem başkan İstanbul'u gerçekten de hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hem Fatih Sultan Mehmet'in öngördüğü İstanbul yapacak Aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak. Önündeki tüm bürokratik engelleri kaldıracak. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? 85 milyonu kucaklaştıracağım. Bir arada olacağız ve güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun dedik. 8500 TL... eksik verdiler. Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki bayram emeklilerin hesabında 15 bin TL yatacak. Göreceksiniz... Diyecekler ki parayı nereden bulacaksın. Söz söz. Bay Kemal o paranın tamamını bulacak. 5'li çeteye, uyuşturucu baronuna para var, milyon dolarlar dönüyor, 5 yerden 6 yerden maaş alana para var... Emekliye gelince para yok! Para var, alacağım, vereceğim. 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım.

MİLLİYETÇİLİĞİ BİZİM İKTİDARIMIZDA GÖRECEKSİNİZ

Trabzon'da güçlü milliyetçi damarın olduğunu biliyorum. Kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz. Bayrağımızı indirdiler Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Türbeyi vatan toprağına geri götüreceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak. Toprağını terk eden adamdan milliyetçi olmaz.

Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstü. Siyaset geçicidir devlet bakidir. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde haksızlık olur, kargaşa olur. Devleti yeniden in��a edeceğiz.

SÜLEYMAN ŞAH'IN TÜRBESİ NEREDE?

Süleyman Şah ölümünden sonra Caber Kalesi'nin Fırat nehri hizasındaki kuzeyde bir kümbete defnedildi. Fakat 21 Şubat 2015 tarihinde Türkiye, Suriye'deki iç savaş nedeniyle gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu neticesinde türbe geçici süreliğine Türkiye sınırına 180 metre mesafedeki Eşme köyüne taşındı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;